Gratis hulp bij de belastingaangifte

woudrichem • In de maanden maart en april houdt Bibliotheek CultuurPunt Altena elke vrijdag van 9:30 tot 12:30 uur spreekuur voor hulp bij de belastingaangifte.

Hulp bij de aangifte en gebruik maken van de computerfaciliteiten is gratis, ook voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek. Maar het is wel noodzakelijk om een afspraak te maken. Tijdens het spreekuur staan geschoolde vrijwilligers van de Formulieren Brigade klaar om te helpen met het doen van de digitale aangifte over 2019. Voor mensen die zelf hun aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek CultuurPuntAltena beveiligd computer- en internetgebruik aan op De Werf in Woudrichem.

De Belastingdienst werkt al sinds 2016 samen met de Koninklijke Bibliotheek. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking gratis cursussen aan voor mensen, die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien organiseren ze, in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties, hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren. De vrijwilligers kunnen ook helpen bij het aanvragen van toeslagen zoals huur- of zorgtoeslag.

In januari vorig jaar hebben Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek de samenwerking voor vier jaar verlengd.

Het spreekuur is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Altena. Een afspraak maken voor hulp bij de aangifte kan telefonisch via nummer: 085-0401163, per e-mail: digitaalhuis@bibliotheekaltena.nl of via de website. Op die site staat ook informatie voor mensen, die zelf 'digi-vaardiger' willen worden. Zo kan jong en oud elke week op woensdagochtend binnenlopen voor alle vragen op het digitale vlak.

q www.bibliotheekaltena.nl