donderdag 20 februari

Kerk open
10:00-11:30, Dussen, gereformeerde kerk De Hoeksteen. De gereformeerde kerk De Hoeksteen Dussen-Meeuwen is weer open om elkaar te ontmoeten, gezellig met elkaar te praten en, voor degenen die dit leuk vinden, een spelletje te spelen. Adres: Van der Dussenlaan 37 in Dussen.

Bingo met snert
14:00, Woudrichem, 't Rondeel. Bingo bij Ouderencentrum De Zalmtrek in 't Rondeel in Woudrichem. Na het spelen van vier ronden bingo krijgen deelnemers een heerlijke kop snert.

Bijbel Open Avond
20:00-22:00, Werkendam, Vlechtwerk. Br. J. Abma gaat voor over het volgende thema: 'Opgebrand voor God -- Christus als Brandoffer' n.a.v. Leviticus 1 : 9.

vrijdag 21 februari

Rikken
20:00, Wijk en Aalburg, NOAD'32. Rikken in de kantine van voetbalvereniging NOAD'32. Inschrijven is vanaf 19:30 uur.

Bingo
20:00, Eethen, dorpshuis Teratina. Bingo in dorpshuis Teratina in Eethen. De zaal is open om 19:00 uur, het spel begint om 20:00 uur. In de pauze is er een verloting.

zaterdag 22 februari

Openingsfeest Hank
14:00, Hank, 't Uivernest. Na de optocht wordt carnaval in 't Uivernest afgetrapt met het openingsfeest met dj's Joost en Rens.

Orgelconcert
15:30, Uitwijk, hervormde kerk. Musicus Reinier Korver uit Werkendam is bezig met een ambitieus project om de prachtige historische orgels, die de provincie Noord-Brabant rijk is, vast te leggen op een klank- en beelddocument. Ook in Uitwijk hebben er opnames plaatsgevonden in het kader van dit project. Reinier Korver en gastorganist Martin Lobbezoo laten het orgel in alle veelzijdigheid horen samen met een speciale gast, violiste Alisa van Dijk. Het concert duurt één uur. De toegang is vrij. Wel is er een collecte aan de uitgang voor de onkosten.

Spel- en gameavond
20:00, Almkerk, De Pomp. Jongerencentrum De Pomp is weer geopend voor een spel- en gameavond. Speel samen met je vrienden een spelletje op het computernetwerk of neem plaats in één van de racestoeltjes voor een lekker potje Mario Kart. Ook kunnen jongeren lekker tafelvoetballen of tafeltennissen.

Old Spice Band
20:30, Wijk en Aalburg, proeflokaal D'n Dijk. Old Spice Band treedt op in Proeflokaal D'n Dijk. Old Spice Band is een sixties en seventies classic-rock coverband uit de regio Rotterdam. De band bestaat uit door de wol geverfde muzikanten met een enorme ervaring op binnen- en buitenlandse podia. Het zeer omvangrijke repertoire van Old Spice Band bestaat voornamelijk uit songs uit de 'Golden Era of Rock', toen de grote namen als The Beatles, Stevie Wonder, The Rolling Stones, Janis Joplin, Pink Floyd, Jimi Hendrix Experience, The Eagles, The Doors, Steve Miller, The Kinks, Cream en Fleetwood Mac de hitparades domineerden. Toegang is gratis.

Prijsuitreiking optocht Hank
20:30, Hank, 't Uivernest. De prijsuitreiking van de optocht door Hank door Prins Pils d'n Eerste. Om 22:00 uur treedt Dennis van der Stelt op en verder maken dj's Joost en Rens de avond af met een heuse carnavalsparty.

zondag 23 februari

Snotpinnekesbal
14:00, Hank, 't Uivernest. Snotpinnekesbal. Met 's avonds vanaf 20:30 uur een feest georganiseerd door Stichting Carnaval Hank.

Poëziedienst
17:00, Heusden, Catharijnekerk. De Commissie Liturgie en Kerkmuziek organiseert weer een bijzondere middagdienst in de Catharijnekerk in Heusden. In deze dienst worden een aantal korte bijbellezingen gevolgd door even zoveel bijpassende gedichten en liederen. Na afloop is er koffie, thee of fris in de zijbeuk van de kerk. Aan deze dienst werken, naast ds. Verbaas als liturg en lector, de volgende personen mee: Jaco van de Werken (orgel), Mariëtte Duijster (dwarsfluit), Marianne Verbaas-Pijl en Leo van der Laan (declamatoren).

Jeugdsamenkomst
18:30, Almkerk, gereformeerde kerk. Jeugdsamenkomst met als thema 'Raak je verwondering niet kwijt' n.a.v Rom.1:19-25. In deze dienst komt Pal Balogh uit Brakel spreken over dit thema en Elise Mannah komt zingen. De huisband zorgt voor de begeleiding van de samenzang.

maandag 24 februari

Boerenbruiloft
14:00, Hank, 't Uivernest. Traditionele boerenbruiloft met diverse artiesten.

Lezing bij Tuinclub Altena
20:00-22:00, Babyloniënbroek, De Korenschoof. Jeroen Klerks geeft bij Tuinclub Altena een een boeiende lezing over 'Klimaatveranderingen en toekomstbestendig tuinieren'. In zijn lezing vertelt Jeroen hoe mensen bij het tuinieren in kunnen spelen op de droger wordende zomers en de kortere en zachtere winters, waar ze waarschijnlijk in de toekomst mee om moeten leren gaan. Maar als ze langzaam tijdig omschakelen kunnen ze met de veranderingen meedeinen zonder dat ze hun tuinen echt hoeven om te bouwen. De entree bedraagt, inclusief koffie of thee vooraf, 5 euro. Voor leden van de Tuinclub is de entree gratis. De zaal is open vanaf 19:45 uur.

Meezingavond
20:30, Hank, 't Uivernest. Meezingavond met diverse Hankse zangers en zangeressen en de plaatselijke fanfare.

dinsdag 25 februari

Foute bingo en Disco Royaal
14:00, Hank, 't Uivernest. Foute bingo en Disco Royaal met grappige prijzen. Opbrengst is voor de CliniClowns. Ook zijn er diverse artiesten.

Slotfeest
20:30, Hank, 't Uivernest. Hank sluit drie dagen carnaval af met het slotfeest in 't Uivernest. Dj's Joost en Rens zullen voor de muziek zorgen.

woensdag 26 februari

Ouderenmiddag
14:00, Wijk en Aalburg, Rehoboth. Ouderenmiddag in Rehoboth, Bergstraat 5 in Wijk en Aalburg. Het thema voor deze middag is 'Oorlogsherinneringen', o.a. over gebeurtenissen die in Wijk plaatsgevonden hebben. Inloop vanaf 13:30 uur.

donderdag 27 februari

Mèèuwense Proat
20:00, Meeuwen, dorpshuis. Een lang gekoesterde wens gaat voor het dorpshuis van Meeuwen in vervulling: wielrenster Marianne Vos komt naar de Mèèuwense Proat. De formule van deze echte dorpsavond is simpel, aantrekkelijk en doeltreffend. Telkens komen vier dorpsbewoners aan het woord en vertellen over hun werk, hobby en verdriet. De telkens goed gevulde zaal luistert aandachtig. Tussen de bedrijven door is er muziek, declamatie of samenzang. Deze avond zal echter alleen Marianne Vos te gast zijn. Entree is gratis en inloop vanaf 19:30 uur.

vrijdag 28 februari

Live accordeonmuziek
20:00, Drongelen, dorpshuis. Live accordeonmuziek in dorpshuis De Oude School. Richard van Niftrik en Coriene Schuurmans zijn zeer bekend met hun accordeonmuziek en speelstijl. Dat hebben zij vorig jaar al laten horen. En dat vroeg dus om een herhaling, en die komt er dus ook. Het dorpshuis is open vanaf 19:00 uur. Entree is gratis.

zaterdag 29 februari

Veldslag en Winterbivak
11:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Legerkampen van diverse eenheden slaan hun tenten op rondom Slot Loevestein. Soldaten maken zich op voor de strijd, ze exerceren, maken hun geweren schoon en vertellen elkaar grappen. Vrouwen, kooplieden en chirurgijns luisteren het kampement op. Om het Slot uit handen van de Fransen te redden krijgen de Nederlandse troepen versterking van Britse en Pruisische soldaten. De veldslag begint om 14:00 uur. www.slotloevestein.nl

Benefietworkshop
19:00-22:30, Werkendam, Galerie Martin Copier. Benefietworkshop voor Henk en Marijke Schouten, die samen met hun dochters Lisselote en Jasmijn mee gaan doen Alpe d'HuZes. Tijdens de workshop worden deelnemers verwend met allerlei lekkere hapjes en drankjes en gaan ze gegarandeerd met een prachtig kunstwerkje van 200 mm x 200 mm naar huis. De kosten voor deze compleet verzorgde avond zijn 40 euro. Inschrijven kan via info@martincopier.nl. Er kunnen maximaal 24 mensen meedoen.

'Familie Postma aan de Costa'
20:00, Eethen, dorpshuis Teratina. Uit Vriendschap uit Nederhemert speelt het stuk 'Familie Postma aan de Costa'. De zaal is open om 19:00 uur. De voorstelling begint om 20:00 uur. De entree bedraagt 10 euro, inclusief twee consumpties en een hapje in de pauze.

Coverband Backpack
21:00, Wijk en Aalburg, BuBeClu. Coverband Backpack speelt in BuBeClu o.a. nummers van Lenny Kravitz, the Rolling Stones en Jimi Hendrix. ). De zaal gaat open om 20:30 uur, aanvang van het optreden is 21:00 uur. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn op 29 februari te koop aan de zaal. Bij vooraf reserveren via www.bubeclu.nl ontvangen bezoekers twee consumptiebonnen.

Duitse techno
22:00, Nieuwendijk, Xinix. De nieuwste avond van de Xinix, en wat voor een. Waar huis-dj Pep de Fabeltastische begon als drum 'n bass-plaatsjesdraaier, heeft hij de laatste jaren zich gestort op de techhouse. In het buitenland organiseerde hij regelmatig beachparties en pop-up raves met The Maartian Rebels en deze avond is de Xinix aan de beurt. Twee bevriende dj's zullen ook het podium bestijgen te weten Return of the Mac en Dolbytall. Laatstgenoemde timmert lekker aan de weg met sets op Burning Man, Ibiza, Tulum en Afrikaburn. Als headliner van de avond is de Duitse melodieuze techno godin Bebetta (Monaberry / Berlin) gestrikt. Visuals worden deze avond verzorgd door VJ's Raminizer en Txture.

zondag 1 maart

Veldslag en Winterbivak
11:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Legerkampen van diverse eenheden slaan hun tenten op rondom Slot Loevestein. Soldaten maken zich op voor de strijd, ze exerceren, maken hun geweren schoon en vertellen elkaar grappen. Vrouwen, kooplieden en chirurgijns luisteren het kampement op. Om het Slot uit handen van de Fransen te redden krijgen de Nederlandse troepen versterking van Britse en Pruisische soldaten. De veldslag begint om 14:30 uur. www.slotloevestein.nl

woensdag 4 maart

Lezing 'Stabat Mater'
20:00, Dussen, Kasteel Dussen. Ook dit jaar is het programma in kasteel Dussen afgestemd op de passietijd en nu staat het Stabat Mater van Pergolesi centraal. Om meer te weten te komen over dit meesterwerk en om alvast in de sfeer te komen van het concert, geeft muziekhistoricus Pieter Bakker vanaf 20:00 uur een lezing. Entree: 10 euro (Vriendenpas/CJP 7 euro). Bij voorkeur reserveren via www.kasteel-dussen.nl of via 06-22150247.

vrijdag 6 maart

Internationale Vrouwendag
15:00-18:00, Almkerk, gemeentehuis. In het kader van Internationale Vrouwendag wordt op het gemeentehuis in Almkerk een middag met als thema 'Persoonlijke ontwikkeling ervaar ik als vrijheid' gehouden. Dagvoorzitter Eef Langenveld, directeur Vermogensmanagement bij Rabobank zal het forum van deze dag - met o.a. wethouder Paula Jorritsma en Anne-José Haaksema van Matchability - aan de aanwezigen voorstellen en met hen in gesprek gaan over hun persoonlijke ontwikkeling. Daarna gaat het gezelschap in gesprek over drie stellingen. Hannie Visser-Kieboom zal weer de Toontje Sprenger Pluim uitreiken en de bytes worden verzorgd door Reem van RMkitchen in samenwerking met de HartenBrigade. Daarnaast ontvangt iedereen na afloop van de middag een gesigneerd exemplaar van de roman 'Eerste reserve' van Rijan van Leest. Deelname kost 10 euro per persoon en dit bedrag wordt geheel gedoneerd aan 'Vrouwen in Tsjaad'. Aanmelden kan via www.vrouwenaltena.nl.

Drongelense bingo
19:30, Drongelen, dorpshuis. Dorpshuis De Oude School organiseert weer de jaarlijkse bingo. Dit is niet zomaar een bingo, want deze bingo staat bekend om haar prijzen en om de gezelligheid. De deuren gaan om 19:00 uur open en de bingo zelf begint om 19:30 uur.

zondag 8 maart

Jongeren Open Podium
15:00, Woudrichem, rooms-katholieke kerk. In de concertenserie die regelmatig wordt gegeven in Woudrichem, waarvan ook het huiskamerpodium een vast terugkerend muzikaal gebeuren is, is de eerstvolgende een Jongeren Open Podium, in de katholieke kerk aan de Vissersdijk in Woudrichem. Om de onkosten, zoals koffie e.d., te dekken wordt er een kleine bijdrage gevraagd van 2 euro per persoon.