Oproep: 'Meld evenementen'

regio • Lekker een dagje op pad met de fiets of in de zon naar live muziek luisteren: wie kijkt er niet naar uit? De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen komen al op gang, dus gaan de redacties van BDU en Kontakt Mediapartners ook weer enthousiast aan de slag met de toerismespecial Rondje Regio. De uitgave wordt in mei huis aan huis verspreid in de regio's Gorinchem, Alblasserwaard (inclusief Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam), Vijfheerenlanden, Land van Altena en West Betuwe. Om zo compleet mogelijk te zijn, ontvangen we graag tips van iedereen die iets organiseert op toeristisch of recreatief vlak. We zoeken naast betaalde advertenties ook onderwerpen voor verhalen en de agenda. Suggesties zijn welkom via rondjeregio@kmp.nl. Redactionele tips doorgeven kan tot 25 maart, zodat de redactie voldoende tijd heeft om ermee aan de slag te gaan. De uiterste deadline voor het insturen van advertenties is 23 april.


Internationale Vrouwendag Altena

almkerk • In het kader van Internationale Vrouwendag wordt op vrijdag 6 maart op het gemeentehuis in Almkerk een middag met als thema 'Persoonlijke ontwikkeling ervaar ik als vrijheid' gehouden. Dagvoorzitter Eef Langenveld, directeur Vermogensmanagement bij Rabobank zal het forum van deze dag - met o.a. wethouder Paula Jorritsma en Anne-José Haaksema van Matchability - aan de aanwezigen voorstellen en met hen in gesprek gaan over hun persoonlijke ontwikkeling. Daarna gaat het gezelschap in gesprek over drie stellingen. Hannie Visser-Kieboom zal weer de Toontje Sprenger Pluim uitreiken en de bytes worden verzorgd door Reem van RMkitchen in samenwerking met de HartenBrigade. Daarnaast ontvangt iedereen na afloop van de middag een gesigneerd exemplaar van de roman 'Eerste reserve' van Rijan van Leest. Deelname kost 10 euro per persoon en dit bedrag wordt geheel gedoneerd aan 'Vrouwen in Tsjaad'. Aanmelden kan via de website.

q www.vrouwenaltena.nl


Cursus 'Luisteren naar Gods stem'

genderen • In de gereformeerde kerk in Genderen wordt in maart de cursus 'Luisteren naar Gods stem' gegeven. De cursus bestaat uit drie avonden en is een combinatie van onderwijs en groepsgesprekken. De data zijn 2, 16 en 30 maart, telkens van 20:00 tot 22:00 uur. Cursusleider is Annet van Willigen. Zij is verbonden aan het Evangelisch Werkverband. Deelname kost 15 euro en opgeven kan bij Hennie Bouman-van den Heuvel via hennie@boumanautos.nl of 06-20575876.


De Stuiter bezoekt locatie

sleeuwijk • Bestuur, spelers en makers van De Stuiter gaan zaterdag de locatie bekijken voor hun nieuwste theaterstuk 'Les Miserables'. Eind juni bouwen zij het 'Stuiterdorp' op in de aardappelschuur op de boerderij van de familie Jagtenberg aan de Kooikamp in Sleeuwijk. De betekent dat De Stuiter voor de derde keer in het bestaan dus niet buiten maar binnen, in een aardappelschuur, speelt. De kaartverkoop voor de voorstellingen start begin mei. Speeldata van Les Miserables zijn 18,19, 20, 25, 26 en 27 juni. Kaartjes zijn vanaf begin mei online te verkrijgen via de website van De Stuiter: www.destuiter.nl.