Lions Werkendam geven 6000 euro

werkendam • Lions Club Werkendam had donderdag bij zijn bijeenkomst een aantal extra gasten. Aanwezig waren Sjoerd Zwanenburg namens de stichting Overleven met Alvleesklierkanker en Jacques van Doorn en Willem Bok van Achilles Veen. Aanleiding was een cheque-uitreiking met de opbrengst van de haringparty van afgelopen jaar. De volgende haringparty komt al weer dichtbij, maar een eerder geplande uitreiking van de cheque moest uitgesteld worden.

De Lions Club Werkendam en Achilles Veen organiseren al een aantal jaren bij het begin van het haringseizoen samen een haringparty. Beide kiezen hierbij een goed doel voor de opbrengsten en Achilles Veen heeft een cheque uitgereikt aan de EHBO-afdeling van Veen. Nu was het de beurt aan de Lions Club Werkendam en de stichting Overleven met Alvleesklierkanker.

Lezing

Sjoerd Zwijnenberg gaf namens de stichting een interessante lezing over de strijd tegen alvleesklierkanker en het onderzoek naar goede medicatie. Hoewel er nog een lange weg te gaan is, werd duidelijk dat juiste richting wel gevonden is.

Het onderzoek is echter kostbaar en alle ondersteuning is welkom. Dat gold dan ook zeker voor de cheque van 6000 euro, die Aart Vos namens de Lions Club Werkendam mocht overhandigen.

De volgende haringparty van de Lions Club Werkendam en Achilles Veen is op vrijdag 3 juli bij Achilles Veen.

q werkendam.lions.nl


Oliebollenactie Aalburg

wijk en aalburg • De het actiecomité van de gereformeerde gemeente houdt op vrijdag 14 februari weer de jaarlijkse oliebollenactie. Een professioneel bakteam zorgt ervoor dat er opnieuw heerlijke oliebollen worden gebakken.

Vanaf 8:30 uur zijn de oliebollen verkrijgbaar op het marktplein in Wijk en Aalburg (Em-Té) en bij koopcentrum Duijzer in Veen. De prijs voor een zak van tien goedgevulde oliebollen bedraagt 6 euro en twee zakken kosten 10 euro. De opbrengst is bestemd voor het bouwfonds.


Oud papier in Andel

andel • Leden van Andels Fanfare Corps (AFC) gaan aanstaande zaterdag 15 februari weer op pad om het oud papier op te halen in Andel. Deze keer komen de muzikanten in wijk 2 (Boveneind, uitbreiding-Zuid en uitgebreid met andere straten). De straten zijn te vinden op de website van Andels Fanfare Corps.

q www.andelsfanfarecorps.nl