Kiellegging skiff Sleeuwijk

sleeuwijk • Op feestelijke wijze wordt aanstaande zaterdag 15 februari om 11:00 uur de kiel gelegd van de St. Ayles Skiff in Sleeuwijk.

Als één van de 21 dorpskernen van de gemeente Altena is ook Sleeuwijk gestart met het bouwen van een eigen roeisloep. Dit volgens het idee van de gemeente om de verbondenheid tussen de bewoners van de verschillende kernen te stimuleren en op termijn een jaarlijkse roeiwedstrijd te houden.

De kiel vormt het fundament van de te bouwen Skiff en volgens zeemansgebruik wordt er symbolisch een munt in de kiel gelegd.

Dit is vergelijkbaar met het leggen van een eerste steen. Burgemeester Egbert Lichtenberg, wethouder Peter van der Ven en Huub van Beusekom van de Rabobank), hoofdsponsor van de Altena Regatta, zullen samen de munt in de kiel leggen. Hiermee geven zij de aftrap voor de bouw van de Sleeuwijkse Skiff.

De bouwteams uit de kernen Giessen, Werkendam, Oudendijk, Woudrichem en Wijk en Aalburg, alle inwoners van Altena en zeker Sleeuwijkers die de kiellegging willen meemaken, zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Locatie: de bouwloods achter de Hubo, aan 't Zand 28 in Sleeuwijk. Sinds 2019 vormen de voormalige gemeenten Aalburg, Woudrichem en Werkendam samen één van de grootste gemeenten in Nederland. Deze gemeente wordt gekenmerkt door een attractief landschap met 21 dorpskernen, omringd en onderling verbonden door water. De Altena Regatta wil dit water gebruiken om de onderlinge verbondenheid van de Altena inwoners te vergroten: de dorpen ontmoeten elkaar in de strijd op het water.