Alzheimercafé Altena

almkerk • Het volgende Alzheimer Café Altena vindt plaats op maandag 17 februari. Alzheimer Café Altena is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Natuurlijk zijn ook hulpverleners en anderen belangstellenden van harte welkom Het Alzheimer Café Altena is een initiatief van de gemeente Altena, betrokken organisaties in de regio zoals Zorgplein Maaswaarden, De Riethorst Stromenland en Trema en wordt ondersteund door Alzheimer Nederland. Elke derde maandag van de maand vindt de bijeenkomst plaats in het Wapen van Emminckhoven, Brugdam 5 in Almkerk. Het programma begint om 19:30 uur, maar vanaf 19:00 uur staat de koffie klaar. Toegang van het Alzheimer Café Altena is geheel gratis en aanmelden is niet nodig.


Maaltijdbezorger gezocht

woudrichem • Trema Welzijn is voor de kern Woudrichem op zoek naar een vrijwillige maaltijdbezorger. De maaltijdservice is er op gericht om tussen de middag een warme maaltijd bij de klant te bezorgen. Vooral het contact met de klant is belangrijk. De klanten zijn mensen die niet meer zelfstandig kunnen koken of het eten niet kunnen opwarmen. Meer informatie bij Anne-Marie van der Vliet van Trema Welzijn: 0183-408444 of anne-marie.vander.vliet@trema.org.


Koffie en thee in De Dussenaar

dussen • Koffie, thee en een koekje in de Dussenaar, elke woensdagochtend tussen 10:00 en 11:00 uur. Iedereen is welkom voor een praatje en de gezelligheid. Bezoekers betalen een klein bedrag voor twee consumpties en iets lekkers. Geheel verzorgd door vrijwilligers van Trema. Af en toe wordt er iets extra's georganiseerd.


Vrijwilligers voor Maaswaarden

andel • Zorgplein Maaswaarden zoekt vrijwilligers voor de Zwanen (afdeling voor ouderen met dementie), locatie de Notenhoff in Andel. Met name in de ochtenden, tijdens het ontbijt- en koffiemoment. Bewoners meehelpen bij het klaar maken van de boterham, het inschenken van een kopje koffie en spelletje doen of de krant lezen. Meer informatie bij Bert Noorloos: 0416-698400 of b.noorloos@maaswaarden.nl.


Start bescherming weidevogels

altena • De dagen gaan weer lengen, het weidevogelseizoen van 2020 staat voor de deur. Over niet al te lange tijd zullen de eerste kieviten met hun spectaculaire duikvluchten door het luchtruim buitelen. Op dinsdagavond 25 februari wordt met de startavond op Fort Giessen de aftrap gegeven. De Provinciale Jaaravond is een week eerder op woensdag 19 februari op het Provinciehuis in Den Bosch. Zowel ervaren als nieuwe vrijwilligers zijn beide avonden van harte welkom om deze informatieve, maar ook gezellige avonden bij te wonen.

De werkgroep is zoals ieder jaar weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers die zich aan willen sluiten bij de dames en heren die zich al jarenlang trouw inzetten. Wie belangstelling heeft kan zich aanmelden door een mail te sturen naar altenatuur@gmail.com onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres.