donderdag 13 februari

Voorspeelavond
19:00, Wijk en Aalburg, Willem van Oranje College. Leerlingen van Muziekschool van Oranje verzorgen een uitvoering in het Willem van Oranje College. In de aula wordt een muziekavond gepresenteerd door amateurmuzikanten. Allerlei stijlen, vormen en niveaus komen aan bod. Er is muziek voor viool, gitaar, dwarsfluit en piano, een doorsnee van wat leerlingen de afgelopen maanden bestudeerd hebben. Pianoleerlingen hebben zich speciaal met duetten beziggehouden: muziek voor piano-vierhandig.

'Zeppelin'
20:00, Dussen, Kasteel Dussen. STRAF speelt het nieuwste programma 'Zeppelin'. Deze zevenkoppige muziektheaterformatie brengt al ruim tien jaar hun opzwepende muziek naar de podia van Nederland en Vlaanderen. Bij voorkeur reserveren: www.kasteel-dussen.nl of via de reserveringslijn 06-22150247.

vrijdag 14 februari

Interkerkelijke vrouwenochtend
9:30, Wijk en Aalburg, Tulpstraat 5. Maandelijkse interkerkelijke vrouwenochtend met deze keer pastoraal (trauma-)hulpverlener, spreekster, coach en docent Maaike Schalk uit Schelluinen. Zij zal spreken over 'Gebroken relaties'. Maaike zal ingaan op wat onrecht en machteloosheid met ons doet, hoe moeilijk het is om te verdragen, en hoe er een weg uit is, ook in een pijnlijke relatie of scheiding, door God te zoeken. Na de toespraak is er gelegenheid om vragen te stellen en na afloop is er tijd om Maaike persoonlijk te spreken. Vanaf 9:15 uur is er koffie en thee. Voor meer informatie: Aartje Verschut (0416-692935).

Rikken
20:00, Eethen, GDC. Avondje rikken in de kantine van voetbalvereniging GDC. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

Bingo
20:00, Wijk en Aalburg, NOAD'32. Gezellige bingoavond in de kantine van voetbalvereniging NOAD'32.

zaterdag 15 februari

Sneeuwklokjes in de polder
10:00-16:00, Almkerk, Duyls Bos. In natuur- en cultuurhistorisch centrum Duyls Bos aan de Duijlweg in Almkerk staan momenteel duizenden sneeuwklokjes te stralen. Iedereen is van harte welkom om te komen genieten en te speuren wat ze nog meer aan bloeiende planten kunt ontdekken. Het is raadzaam om schoeisel aan te trekken dat tegen een beetje modder kan. Voor automobilisten is de toegang vanaf de Midgraaf, er staat een banner aan de weg. Voetgangers en fietsers kunnen via de poort aan de Duijlweg, ook daar staat een banner. Voor mensen die slecht ter been zijn is beperkte parkeerplaats op het terrein via de poort aan de Duijlweg.

Tonpraatavond
20:00, Nieuwendijk, Tavenu. Tweede tonpraatavond in dorpshuis Tavenu met vijf tonpraters: Cees Coolen, Peter Ritsema, Hans Eikemans, Alex Wintermans en Frank Stevens. De presentatie is ook deze keer weer in handen van de Nieuwendijkse John Riezebos. De muzikale omlijsting zal verzorgd worden door blaaskapel De Blaosmiesen uit Dussen. Toegangskaarten kosten 10 euro in de voorverkoop. Reserveren via vjmkonings@hotmail.com of aan de bar in Tavenu. Op de avond zelf kosten de kaarten 12,50 euro.

Midwinterconcert Martin Mans
20:00, Wijk en Aalburg, De Burg. Voor de zevende keer wordt in de Aalburgse kerk De Burg een concert georganiseerd onder leiding van Martin Mans. Medewerking zal worden verleend door The Martin Mans Formation, vocalgroup Voice, Wim de Penning (orgel), Mark Brandwijk (vleugel) en Jantine Kalkman (trompet). Kaarten kosten 10 euro en zijn in de voorverkoop o.a. verkrijgbaar bij slagerij Vos-Schoon in Wijk en Aalburg en kantoor- en boekhandel 't Schrijvertje in Veen. De opbrengst van deze avond is bestemd voor De Burg en voor de werkgroep Bulgarije.

zondag 16 februari

Sneeuwklokjes in de polder
10:00-16:00, Almkerk, Duyls Bos. In natuur- en cultuurhistorisch centrum Duyls Bos aan de Duijlweg in Almkerk staan momenteel duizenden sneeuwklokjes te stralen. Iedereen is van harte welkom om te komen genieten en te speuren wat ze nog meer aan bloeiende planten kunt ontdekken. Het is raadzaam om schoeisel aan te trekken dat tegen een beetje modder kan. Voor automobilisten is de toegang vanaf de Midgraaf, er staat een banner aan de weg. Voetgangers en fietsers kunnen via de poort aan de Duijlweg, ook daar staat een banner. Voor mensen die slecht ter been zijn is beperkte parkeerplaats op het terrein via de poort aan de Duijlweg.

Jeugddienst
18:30, Andel, gereformeerde kerk. Jeugddienst met als thema: 'Jezus komt terug!' Timo Hagendijk zal met de aanwezigen nadenken over dit thema en Shine zal zorgen voor de muzikale medewerking.

Vesperviering
18:30, Almkerk, gereformeerde kerk. Versperviering met als thema 'De lofzang van Debora'. Voorganger is Roel Pierik. Muzikale medewerking van Celis Dekker (orgel) en Corina de Peuter (zang).

maandag 17 februari

Peuterochtend Lammetjesdag 3.0
9:30-11:30, Oudendijk, BS Oudendijk. Nieuw bij Basisschool Oudendijk: Peuterochtend Lammetjesdag 3.0. Peuters van 2 tot 4 jaar zijn met hun ouders van harte welkom op deze open ochtend. De peuters worden in de kleuterklas ontvangen met fruit en wat drinken, daarna gaan ze aan de slag met bootjes, water en design. Natuurlijk is er ook alle ruimte om de hoeken te ontdekken of nog even buiten te spelen. Ouders mogen erbij blijven, maar mogen ook in de hal koffiedrinken en een kijkje nemen in de rest van de school. Kleuters stromen het hele jaar in bij de kleuterklassen. Daarom heeft BSOudendijk besloten om hun Lammetjesdag drie keer per jaar te organiseren; in februari, juni en oktober. Elke keer staat een andere activiteit centraal, zodat de peuters met hun ouders meerdere keren per jaar kunnen komen.

woensdag 19 februari

Bingo
14:00, Rijswijk, De Nijenburcht. Bingomiddag van Trema in De Nijenburcht, Koperwiek 51 in Rijswijk. Kosten: 3 euro voor 4 rondes, inclusief koffie en thee. Opgeven is niet nodig.

Koersballen
14:00, Genderen, dorpshuis. Koersballen voor senioren in het dorpshuis.

donderdag 20 februari

Kerk open
10:00-11:30, Dussen, gereformeerde kerk De Hoeksteen. De gereformeerde kerk De Hoeksteen Dussen-Meeuwen is weer open om elkaar te ontmoeten, gezellig met elkaar te praten en, voor degenen die dit leuk vinden, een spelletje te spelen. Adres: Van der Dussenlaan 37 in Dussen.

Bijbel Open Avond
20:00-22:00, Werkendam, Vlechtwerk. Br. J. Abma gaat voor over het volgende thema: 'Opgebrand voor God -- Christus als Brandoffer' n.a.v. Leviticus 1 : 9.

vrijdag 21 februari

Bingo
20:00, Eethen, dorpshuis Teratina. Bingo in dorpshuis Teratina in Eethen. De zaal is open om 19:00 uur, het spel begint om 20:00 uur. In de pauze is er een verloting.

zaterdag 22 februari

Orgelconcert
15:30, Uitwijk, hervormde kerk. Musicus Reinier Korver uit Werkendam is bezig met een ambitieus project om de prachtige historische orgels, die de provincie Noord-Brabant rijk is, vast te leggen op een klank- en beelddocument. Ook in Uitwijk hebben er opnames plaatsgevonden in het kader van dit project. Reinier Korver en gastorganist Martin Lobbezoo laten het orgel in alle veelzijdigheid horen samen met een speciale gast, violiste Alisa van Dijk. Het concert duurt één uur. De toegang is vrij. Wel is er een collecte aan de uitgang voor de onkosten.

vrijdag 28 februari

Live accordeonmuziek
20:00, Drongelen, dorpshuis. Live accordeonmuziek in dorpshuis De Oude School. Richard van Niftrik en Coriene Schuurmans zijn zeer bekend met hun accordeonmuziek en speelstijl. Dat hebben zij vorig jaar al laten horen. En dat vroeg dus om een herhaling, en die komt er dus ook. Het dorpshuis is open vanaf 19:00 uur. Entree is gratis.

zaterdag 29 februari

Benefietworkshop
19:00-22:30, Werkendam, Galerie Martin Copier. Benefietworkshop voor Henk en Marijke Schouten, die samen met hun dochters Lisselote en Jasmijn mee gaan doen Alpe d'HuZes. Tijdens de workshop worden deelnemers verwend met allerlei lekkere hapjes en drankjes en gaan ze gegarandeerd met een prachtig kunstwerkje van 200 mm x 200 mm naar huis. De kosten voor deze compleet verzorgde avond zijn 40 euro. Inschrijven kan via info@martincopier.nl. Er kunnen maximaal 24 mensen meedoen.

'Familie Postma aan de Costa'
20:00, Eethen, dorpshuis Teratina. Uit Vriendschap uit Nederhemert speelt het stuk 'Familie Postma aan de Costa'. De zaal is open om 19:00 uur. De voorstelling begint om 20:00 uur. De entree bedraagt 10 euro, inclusief twee consumpties en een hapje in de pauze.

Coverband Backpack
21:00, Wijk en Aalburg, BuBeClu. Coverband Backpack speelt in BuBeClu o.a. nummers van Lenny Kravitz, the Rolling Stones en Jimi Hendrix. ). De zaal gaat open om 20:30 uur, aanvang van het optreden is 21:00 uur. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn op 29 februari te koop aan de zaal. Bij vooraf reserveren via www.bubeclu.nl ontvangen bezoekers twee consumptiebonnen.