RTV Altena officieel lokale omroep

altena • Het Commissariaat voor de Media (CvdM) heeft RTV Altena officieel aangewezen als lokale omroep voor de gemeente Altena. RTV Altena is 'erg blij en opgelucht' met dit besluit, zo laat het bestuur in een persbericht weten. "Tijd om achterover te gaan leunen is er echter niet. Er zal gebouwd moeten gaan worden aan de verdere profilering van de omroep in de gemeente Altena. Ook kunnen de plannen voor de toekomst nu concreet vorm gaan krijgen." De Aalburgse Omroep Stichting, met wie RTV Altena in de race was voor de zendmachtiging in Altena, wil nog niet inhoudelijk reageren op het nieuws. Eerst wil het bestuur de motivatie van het commissariaat bestuderen. "We zijn erg nieuwsgierig naar waarom het Commissariaat voor de Media eerst niet en nu wel een besluit kon nemen, ondanks dat er vele vragen waren die nauwelijks door de gemeente Altena beantwoord zijn", zegt voorzitter Willem Bakker. De Aalburgse Omroep Stichting, die in de toekomst omgedoopt gaat worden tot OKÉ Media, heeft wel de zendmachtiging binnen de gemeente Maasdriel gekregen. Daarmee mag ze nu uitzenden in de gehele Bommelerwaard.


Nieuwendijkse belandt in Merwede

nieuwendijk/dordrecht • Bij de pont op de Kop van het Land in Dordrecht is vrijdagavond een Nieuwendijkse met haar auto in het water beland. De vrouw uit Nieuwendijk stond te wachten op de pont en reed nog een stukje vooruit. Daardoor schoot ze van een metalen oprijdklep en belandde met haar auto in de Nieuwe Merwede. Diverse hulpdiensten, waaronder brandweer, politie, ambulance en duikers, spoedden zich naar de plek van het ongeval om hulp te verlenen. De vrouw liep alleen natte voeten en benen op, maar raakte verder niet gewond. De auto is uit de rivier gehaald. Het voertuig is total loss.


Dak waait weg

nieuwendijk • Aan de Prinses Irenelaan in Nieuwendijk is zondagavond en stuk dak van een dakkapel gewaaid. De brandweer heeft de hulp ingeroepen van een hoogwerker. Het stuk dat los zat is van het dak gehaald. De woning liep waterschade op.