Oudste inwoner overleden

werkendam • Pieternella Klazina De Klerk-Hoegee is op 17 januari in haar eigen woonplaats Werkendam op 105-jarige leeftijd overleden. Ze woonde nog zelfstandig aan de Sasdijk, waar ze door haar twee dochters Ankie en Nicolien werd verzorgd. Nelly werd geboren op 14 april 1914 in Werkendam en huwde in 1942 met Wouter Antonie de Klerk, die jarenlang bij de gemeente Werkendam werkte. Nelly was lange tijd kapster in Werkendam. Met haar 105 jaar behoort Nelly bij de oudste inwoners die Altena ooit kende. In april 2018 overleed Aart de Graaff uit Genderen op de leeftijd van 104 jaar. Ook Anna Jozina Wijnans-Groeneveld uit Nieuwendijk werd 104 jaar, zij overleed in 2017.


Altenatuur en Almkreek samen

almkerk • Golfpark Almkreek en natuurbeschermingsvereniging Altenatuur organiseren woensdag 5 februari gezamenlijk een voorlichtingsavond over de uitbreiding van de onderlinge samenwerking. Tijdens de informatieavond zal een informatiebord onthuld worden, waarop te zien is dat natuurbeheer en het duurzaam onderhouden van de fairways hoog in het vaandel staat. Daarnaast is Almkreek begonnen met de verkoop van vogelhuisjes, die op 5 februari op de baan zullen worden opgehangen. Het golfpark in Almkerk wordt met zorg beplant en onderhouden. Om de biodiversiteit van deze natuurparel uit te breiden hebben Altenatuur en Almkreek de handen ineen geslagen. Zo werd in mei vorig jaar een nationale birdwatchingday gehouden. Op 16 mei aanstaande vindt er weer een telling plaats. De inloop met koffie in de Altena Lounge op Almkreek is 5 februari vanaf 19:30 uur, de presentatie start om 20:00 uur. De toegang is gratis, leden en niet-leden zijn welkom.


Man rijdt van Maasdijk

wijk en aalburg • Een man is vrijdagmiddag met zijn brommobiel door nog onbekende oorzaak van de Maasdijk in Wijk en Aalburg gereden. De man moest door de brandweer en het ambulancepersoneel uit zijn voertuig gehaald. Hij is met de ambulance meegenomen voor verder onderzoek in het ziekenhuis.