Brede Adviesraad actief

altena • Sinds april 2019 kent de gemeente Altena een Brede Adviesraad Sociaal Domein. Via deze adviesraad kunnen inwoners invloed uitoefenen op het sociaal-maatschappelijk beleid in de gemeente.

De Brede Adviesraad Sociaal Domein bestaat uit zeven tot elf inwoners van de gemeente Altena en een onafhankelijk voorzitter. Op dit moment zijn dat Esther Klijn, Loes Haarmans, Henk Schouwenaars (voorzitter), Elli van 't Sant, Marielle Oudshoorn, Corine Verweij, Jan Spuijbroek, Marjolijn Berendsen, Christa Barten, Edwin Steehouwer en Marjo van Raaij.

Alle leden hebben met elkaar gemeen dat ze zich willen inzetten voor mensen die voor ondersteuning aangewezen zijn op de gemeente. Ze hebben kennis van (jeugd)zorg, maatschappelijke ondersteuning, werk en inkomen, armoedebeleid, schuldhulpverlening en/of sociale voorzieningen in Altena. De adviesraad adviseert de gemeente over het beleid en de uitvoering op deze terreinen.

Om goed te kunnen adviseren is het belangrijk dat de Brede Adviesraad Sociaal Domein op de hoogte is van wat er speelt. Ervaringen van inwoners met bijvoorbeeld de wmo, de jeugdzorg, de Participatiewet en het armoedebeleid zijn dus van groot belang. Is het goed (genoeg) geregeld? Wat kan beter? Zijn regels duidelijk? Voor de duidelijkheid: de adviesraad is niet bedoeld om mensen te helpen met persoonlijke probleem. Daarvoor kunnen zij terecht bij OnS Altena, bereikbaar via 0183-516060 en ons@gemeentealtena.nl. Wat de adviesraad wel doet, is de ervaringen meenemen in adviezen aan de gemeente. Doel daarvan is om het sociaal-maatschappelijk beleid en de uitvoering daarvan te verbeteren.

Inwoners van Altena kunt met leden van de Brede Adviesraad Sociaal Domein in contact komen via Hella de Ridder van de gemeente Altena. Zij is te bereiken op het telefoonnummer 0183-516680 en per mail h.deridder@gemeentealtena.nl. De vergaderingen van de Brede Adviesraad Sociaal Domein zijn openbaar en mensen kunnen dez bijwonen.

De data en agenda van deze vergaderingen worden op de website van de gemeente en de gemeentepagina in Het Kontakt gepubliceerd.


q www.gemeentealtena.nl