donderdag 30 januari

Bingo
14:00-16:30, Woudrichem, 't Rondeel. Bingo bij ouderencentrum De Zalmtrek in 't Rondeel te Woudrichem.

vrijdag 31 januari

Open dag De Uilenhof
15:30, Gorinchem, De Uilenhof. Open dag op De Uilenhof in Gorinchem. Binnen elk domein worden activiteiten georganiseerd. Belangstellenden zijn tussen 15:30 en 17:30 uur en van 18:30 tot 21:00 uur welkom.

Lampionnenoptocht
18:15, Babyloniënbroek, kruising naar Meeuwen/Almkerk. Jaarlijkse lampionnenoptocht in Babyloniënbroek. Verzamelen is om 18:15 uur aan het begin van het dorp (kruising naar Meeuwen/Almkerk). Onder muzikale begeleiding lopen de deelnemers richting het ijsclubgebouw aan de andere kant van het dorp. Daar staat een lekker warm vuurtje op ze te wachten met warme chocolademelk, koffie of glühwein. Het zou gezellig zijn als iedereen een lichtje langs de kant van de weg zet, zodat de route mooi verlicht wordt.

SGP-bijeenkomst over veiligheid
19:30, Wijk en Aalburg, Polstraat 6. SGP-jongeren Aalburg-Woudrichem organiseert een thema-avond over 'Veiligheid'. Sprekers zijn Tweede Kamerlid Roelof Bisschop en de lokale wijkagent.

zaterdag 1 februari

Landen Food Festival
15:00-20:00, Andel, gereformeerde kerk (Zijhof). Tweede Landen Food Festival met gerechten uit verschillende keukens. Ook zijn er heerlijke producten te koop om mee naar huis te nemen. Van Mexicaanse burrito's tot een echt Italiaanse pizza. Voor 5 euro kan een strippenkaart gekocht worden. Aanmelden is niet nodig.

Sauwelen
19:30, Hank, café De Phoenix. Het carnavalsseizoen 2020 is al weer geruime tijd begonnen en zo ook de voorbereidingen voor het sauwelen in Hank. Dit jaar zes creaties in de ton, met Erwin de Graaf als debutant. Andere deelnemers zijn Jeffrey Aerts, Alex Wintermans, Ruud de Vetter, Ton Damen en Jurgen Bouwens met Ellen Akkermans. De avond start om 19:30 uur en de zaal gaat om 19:00 uur open. Kaarten zijn te koop bij café De Phoenix, Adviesbureau Verhoeven en Be Ready. Kaarten kosten 7,50 euro per stuk. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Disco Joost & Rens.

Voorjaarsconcert Reni & Elisa
20:00, Werkendam, Biesboschkerk. Voorjaarsconcert door Reni en Elisa. Kaartverkoop start om 19:30 uur en kaartjes kosten: 5 euro. De opbrengst komt ten goede van Open Doors.

De Troubabrours
20:00, Meeuwen, dorpshuis. De Troubabrours spelen de avondvullende voorstelling 'Eindelijk Volwassen' in Dorpshuis Meeuwen. Zijn de Troubabrours dan eindelijk volwassen? Volgens hun nieuwe programma wel! Een mooie mix van conferences, mijmeringen, gitaar en zang. Marcel Vaandrager, Marcus Mulder en Frans Lodewijk zorgen voor serieuze, maar ook luchtige momenten. Kaarten kosten 10 euro en zijn te bestellen via dorpshuismeeuwen@gmail.com.

Kienen
20:00, Dussen, Dussenaar. Weer een onvervalste kienavond van CS De Klaitrappers. De zaal is open om 19:00 uur. Na het kienen vindt de trekking van de superloterij plaats.

Concert K&V
20:00, Almkerk, Golfpark Almkreek. Brassband Kunst en Vriendschap uit Meeuwen organiseert een concert. Naast de brassband kunnen mensen ook luisteren naar muziekvereniging Nooit Gedacht uit Almkerk en Jeugdfanfare Altena JA!. Toegang is gratis.

'De schepping is zo gek nog niet'
20:15, Almkerk, De Pomp. Spreker en schrijver Gert-Jan van Heugten komt naar jongerencentrum De Pomp. Het onderwerp van deze avond is: 'De schepping is zo gek nog niet'. Het belooft een interessante avond te worden waar het onderwerp 'schepping/evolutie' centraal staat. De deuren van De Pomp gaan om 20:00 uur open.

zondag 2 februari

Uitslaapdienst
10:00, Dussen, gereformeerde kerk. Uitslaapdienst van gereformeerde kerk De Hoeksteen Dussen-Meeuwen, die in het teken staat van 'Wie is de Mol?'. De ochtend start om 10:00 uur met een ontbijt in de Trefhoek. De dienst start om 11:00 uur. Ds Eckhart- Groeneveld doet de moltalk en praiseband All-in One zorgt voor de muziek. Voor de kinderen is er deze ochtend kindernevendienst en crèche.

Aangepaste kerkdienst
15:00, Nieuwendijk, hervormde kerk. Een aangepaste kerkdienst met en voor mensen met een verstandelijke beperking. Voorganger is Ds. N. M. van Ommeren uit Nieuwendijk en het thema luidt: 'Beloofd is beloofd!'. Muzikale medewerking in deze dienst zal worden verleend door de Activoband o.l.v. Maria Rikkers uit Uitwijk.

Themadienst
18:00, Giessen, hervormde gemeente. Themadienst met als thema: 'Mens erger je niet'. Ds. A.J. Mouw komt in deze dienst met de aanwezigen nadenken over dit thema. Pianist Henk Teuling zal de muzikale begeleiding doen.

woensdag 5 februari

Kidsfilm
14:00-15:45, Wijk en Aalburg, BuBeClu. Stichting Paraplu vertoont de film 'Angry Birds 2' op groot scherm voor kinderen van 6 tot ongeveer 14 jaar. De film is Nederlands gesproken, dus ook voor de kleinere kids goed te volgen. De entree bedraagt 3 euro, maar leden van Stichting Paraplu Aalburg betalen 2 euro. BuBeClu is te vinden aan Nijverheidsstraat 2 in Wijk en Aalburg. De film is om ongeveer 15:45 uur afgelopen.

Bijeenkomst PCOB
14:00, Rijswijk, De Nijenburcht. Bijeenkomst van de PCOB afdeling Giessen-Rijswijk. Deze middag verzorgen meneer en mevrouw Pierik uit Almkerk een presentatie over liturgisch bloemschikken. In de protestantse kerken wordt het jaargetijde en de christelijke feestdagen meer en meer verbeeld in bloemstukken. Ook niet-leden zijn welkom.

Ruilmiddag
14:00, Almkerk, Het Verlaat. Postzegelvereniging Altena houdt weer een ruilmiddag. De gebruikelijke postzegelberg zal er weer zijn en een handelaar biedt weer veel aantrekkelijke koopjes aan.

Altena Experience
14:00-17:00, Sleeuwijk, Altena College. Leerlingen van groep 8 van de basisschool kunnen tijdens de Altena Experience kennis maken met het Altena College. Bij deze doemiddag krijgen ze een rondleiding door de school en gaan ze aan de slag met proeflessen op een gebied naar keuze: Sportief, Creatief, Natuur & Wetenschap of Wereldburger. Aanmelden kan via altenacollege.nl.

Doemiddag voor jongens
14:00-16:00, Sleeuwijk, De Schans. Doemiddag op vmbo De Schans voor jongens van groep 8 van de basisschool. Aanmelden kan via schans.cvo-av.nl.

Studieavond over de Tabernakel
19:30, Werkendam, Vlechtwerk. Dick van Scharrenburg verzorgt de vijfde studieavond over de Tabernakel. Deze avonden zal hij ingaan op de details van de Tabernakel, met zijn unieke betekenis. Hij gebruikt hiervoor een maquette. Inloop vanaf 19:00 uur en er is een collecte voor de onkosten.

Thema-avond
20:00, Werkendam, Biebosch MuseumEiland. Biesbosch MuseumEiland organiseert in het kader van het programma Biesbosch 75 jaar bevrijd een thema-avond. Gespreksleider Piet Hartman praat met Floris van den Hoek (zoon van de Werkendamse crosser Piet van den Hoek) over de ervaringen van zijn vader. Hierna spreekt hij met militair-historicus en schrijver Jelle Simons, die op dit moment zijn boek over de liniecrossers aan het afronden is. Leerlingen van het Altena College hebben zich in het thema verdiept en stellen vragen. Het programma wordt muzikaal omlijst door violiste Nasim de Haas. Inloop vanaf 19:30. Kaarten kosten 7,50 euro en reserveren is verplicht. Dit kan telefonisch (0183-504009) of per e-mail (info@biesboschmuseumeiland.nl).

donderdag 6 februari

Bijbel Open Avond
20:00, Werkendam, Vlechtwerk. Br. C. Crezee gaat in de serie vanuit Lucas verder met hoofdstuk 21 vers 25-33.

Aglow-vrouwenavond
20:00-22:00, Almkerk, 't Verlaat. Aglow-vrouwenavond in 't Verlaat in Almkerk. Henk Bruggeman zal spreken over het 'Vaderhart van God'. Vanaf 19:30 uur staat de koffie of thee klaar met wat lekkers erbij. De avond begint om 20:00 uur.

vrijdag 7 februari

Nieuwjaarsborrel
19:00, Giessen, Van Willegen Autoschade. Van Willegen Autoschade en Van der Nat financiële diensten, gevestigd op bedrijventerrein De Rietdijk in Giessen, organiseren samen met ondernemersvereniging Den Alm een nieuwjaarsreceptie. Aanmelden kan via info@denalm.nl.

Ladies Night Altena
19:30-22:00, Giessen, Het Brabantse Land. Ladies Night Altena in het Brabantse Land met beauty, life style en fashion. Bezoekers kunnen gratis parkeren en krijgen een gratis welkomstdrankje. Meer info via www.ladiesnightaltena.nl.

Stine Jensen bij WLC
20:30, Woudrichem, De Teerkamer. Stine Jensen komt op bezoek in het Woerkums Literair Café. Deze schrijver, filosoof en programmamaker van omroep Human heeft heel wat boeken en tv-series op haar naam staan. Tijdens haar zoektocht naar spirituele groei nam ze een kijkje in het wilde westen van yoga en mindfulness. Het leidde tot boeken als 'Go East!' en 'Goeroes'. Stine Jensen deed mee aan het tv-programma 'Wie is de Mol?' en samen met Frank Meester schreef ze het boek 'De Opvoeders', een filosofische handleiding voor de schipperende ouders van nu. Entree bedraagt 15 euro, donateurs mogen gratis naar binnen.

zaterdag 8 februari

Kletsmaaiersavond
20:00, Dussen, De Dussenaar. CS De Klaitrappers organiseert de jaarlijkse kletsmaaiersavond, de strijd om de André Schelle Wissel Trofee. Liefst acht deelnemers, van wie twee koppels, gaan uitmaken wie zich Superkletsmaaier(s) van Klaiendam mag of mogen noemen: C.J. van Biesen, Angela van de Ven en Sylvia Heymans, Margret van der Stelt, Liesbeth Boer en Adriaan van de Water (de winnaar van vorig jaar), Corné Boer en Djezz van Biesen is de jongste van het stel. Ook het opwarmduo mag uiteraard niet ontbreken: Helma Nieuwkoop en Jan van der Westen zijn weer van de partij. Dit alles word aan elkaar gepraat door Simon Meijers. De voorverkoop voor deze avond start zaterdag 25 januari. Entreekaartjes kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar bij De Koppelpaarden, 't Pleintje, Rijwielhandel van Dijk en via info@klaitrappers.nl.

Uit Vriendschap
20:00, Sleeuwijk, De Bolderik. Op uitnodiging van Reumapatiëntenvereniging regio Gorinchem brengt toneelvereniging Uit Vriendschap het stuk 'Familie Postma aan de Costa'. Toegang bedraagt 4 euro voor leden en donateurs en 8 euro voor alle andere gasten. Kaartverkoop in de zaal en verloting t.b.v. de clubkas. Zaal open om 19:30 uur.

The Bowery en One Desire
20:15, Wijk en Aalburg, BuBeClu. De bands The Bowery en One Desire treden op in BuBeClu. Kaarten á 15 euro zijn te reserveren via info@bubeclu.nl en op 8 februari verkrijgbaar aan de zaal.

zondag 9 februari

Knuste Stars
14:00, Hank, De Phoenix. Zingen, dansen, goochelen of combinaties hiervan, je kan het zo gek niet bedenken of het kan bij Knuste Stars. Naast alle jonge artiesten treden deze middag ook de Gebroeders Ko op. De deuren gaan om 13:30 uur open om alle artiesten en natuurlijk hun fans te ontvangen.

woensdag 12 februari

Doemiddag voor meisjes
14:00-16:00, Sleeuwijk, De Schans. Doemiddag op vmbo De Schans voor meisjes van groep 8 van de basisschool. Aanmelden kan via schans.cvo-av.nl.

donderdag 13 februari

'Zeppelin'
20:00, Dussen, Kasteel Dussen. STRAF speelt het nieuwste programma 'Zeppelin'. Deze zevenkoppige muziektheaterformatie brengt al ruim tien jaar hun opzwepende muziek naar de podia van Nederland en Vlaanderen. Bij voorkeur reserveren: www.kasteel-dussen.nl of via de reserveringslijn 06-22150247.

vrijdag 14 februari

Interkerkelijke vrouwenochtend
9:30, Wijk en Aalburg, Tulpstraat 5. Maandelijkse interkerkelijke vrouwenochtend met deze keer pastoraal (trauma-)hulpverlener, spreekster, coach en docent Maaike Schalk uit Schelluinen. Zij zal spreken over 'Gebroken relaties'. Maaike zal ingaan op wat onrecht en machteloosheid met ons doet, hoe moeilijk het is om te verdragen, en hoe er een weg uit is, ook in een pijnlijke relatie of scheiding, door God te zoeken. Na de toespraak is er gelegenheid om vragen te stellen en na afloop is er tijd om Maaike persoonlijk te spreken. Vanaf 9:15 uur is er koffie en thee. Voor meer informatie: Aartje Verschut (0416-692935).