• Alle remmen gingen zaterdag los in de derby tussen GRC 14 en Almkerk.
• Alle remmen gingen zaterdag los in de derby tussen GRC 14 en Almkerk. Foto: Jan Noorlandt

Boeiend voetbalgevecht eindigt in 1-2

Van Eerd goud waard voor Almkerk

giessen/rijswijk/almkerk • Jonathan van Eerd velde het vonnis over GRC 14 met twee treffers. Nadat de strijd gestreden was, kwam Jonathan van Eerd glunderend van het veld af. Begrijpelijk. De aanvaller van Almkerk was het mannetje met de 0-1 en de 1-2. Daarmee kon Almkerk de frustratie van twee nederlagen in de derby tegen GRC 14 afgelopen seizoen van zich afwerpen. "Het was een pittige pot en we hebben tot het laatst moeten strijden. Het is knap dat we de winst er uit hebben gesleept. Dit is ook de eerste keer dat ik voor Almkerk twee keer heb gescoord", was Jonathan van Eerd in zijn nopjes. "Je weet dat het een heftige strijd wordt hier en voor mij was deze derby voor de eerste keer."

Van Eerd vond het wel een bijzondere beleving met al het kabaal. "We hadden ook afgesproken om alles te geven en we hebben terecht gewonnen. Ik heb het ook enorm naar mijn zin bij Almkerk", aldus de van UVV gekomen aanvaller. "In het begin hadden we het nog wat lastig en moesten aan elkaar wennen. Nu zie je dat het gaat lopen en zie je wat we kunnen. Ik denk dat we vandaag echt de bovenliggende ploeg waren. Ik ben ook heel blij met mijn twee treffers", stelde Van Eerd, die nu met Almkerk ook in beeld komt voor de tweede periode, nogmaals.

Vuurwerk

Het voetbalgevecht ingeleid met het gebruikelijke donderende vuurwerk. Daarmee zat de stemming er direct in bij GRC 14 en Almkerk om er vol tegen aan te gaan. Het eerste vuurwerk kwam deze keer van Almkerk. Bij GRC 14 kwam Michael van den Oever niet verder dan het zijnet.

Beide ploegen zat er fel op. Uit een vrije trap schoot Bart Dirven in de muur en beide ploegen liepen zich vast op een standvastige verdediging. Het was dan ook niet gek dat beide kemphanen met 0-0 gingen rusten. Na de rust brak Almkerk binnen de minuut de wedstrijd open na een rush van Lugman Dawit.

Dawit slingerde de bal voor het doel van GRC 14 en koppend noteerde Jonathan van Eerd de 0-1. Twee minuten later waren beide partijen weer in evenwicht na slecht uit verdedigen van Almkerk. De bal kwam voor de voeten van Samed Koksal, die met succes afdrukte voor de 1-1.

Daarmee lag de uitkomst van de wedstrijd weer open. Het was Almkerk wel dat de meeste dreiging hield. Een inzet van Dylan den Exter werd nog voor de doellijn weg gewerkt. Een klein half uur voor tijd was Almkerk de gelukkigste van de twee teams. Een inzet van Bart Dirven werd in eerste instantie nog gesmoord, maar in tweede instantie werkte Jonathan van Eerd de bal over de doellijn voor de 1-2 voor Almkerk.

Saamhorigheid

Trainer Ad van Seeters was ook in zijn nopjes met de winst. De sleutel lag in de getoonde samenhorigheid, stelde de trainer van Almkerk zaterdag na afloop.

"We lieten zien wat de kracht van samenhorigheid is en wat je dan kan bereiken. Vorig jaar hebben ze hier nog een pak op hun donder gehad met 4-1. We hebben de kop er bij gehouden. De jongens hebben het vandaag uitstekend gedaan. We hebben gespeeld vanuit ons sterkte en dat ging perfect. Als je GRC 14 op deze manier kunt bestrijden, ja, dat hebben de jongens gewoon perfect uitgevoerd."

Het zuur was deze keer voor zijn collega Piet de Kruif van GRC 14.

"We hebben ons niveau vandaag niet gehaald. Het was veel strijd, emotie en beleving en Almkerk heeft het deze keer het slimste gedaan", stelt hij.

"Dit is wel een tikkie. We kwamen goed uit de winterstop, maar het blijft een derby en ik had het idee, dat wij daar meer last van hadden dan Almkerk. Het is altijd vervelend om te verliezen, maar tegen Almkerk is het voor veel mensen hier extra vervelend."


Nico van Es