Gastheer of gastvrouw gezocht

dussen • Trema is op zoek naar een nieuwe gastheer of gastvrouw voor De Dussenaar in Dussen. Het gaat om een vrijwilligersfunctie. Deze gastheer of gastvrouw ontvangt in samenwerking en overleg met de beheerder de gasten van De Dussenaar.

Hij of zij helpt verschillende organisaties, verenigingen en klanten om zich thuis te voelen in de multifunctionele accommodatie. Contactpersoon is Diana Reniers, 06-13371055 of welkom@dedussenaar.nl.


Biesbosch 75 jaar bevrijd

werkendam • In het Biesbosch Museum in Werkendam is er een thematentoonstelling te zien over de belangrijke rol die de Biesbosch als frontgebied had bij de bevrijding van Nederland. Gelegen tussen de grote rivieren is de Biesbosch een soort van niemandsland, waar de Duitsers zich niet waagden.

Het gebied is eerst een belangrijke onderduik plaats voor binnenvaartschepen, later verstoppen zich honderden mensen in de grienden van de Biesbosch om aan de Arbeitseinsatz te ontkomen.

Op twee binnenvaartschepen worden Duitse soldaten gevangen gehouden. In de laatste zes maanden van de Tweede Wereldoorlog vinden de zogenaamde linie-crossings, tussen het eind 1944 bevrijde zuiden van Nederland en het nog bezette gebied boven de rivier de Amer, plaats.

De tentoonstelling 'Biesbosch 75 jaar bevrijd' is tot en met mei te zien in het Biesbosch Museum. Bezoekers betalen naast het normale tarief voor een museumkaartje (9 euro voor volwassenen, 6 euro voor kinderen van 4 tot 12, Museumkaart gratis) geen extra kosten voor deze tentoonstelling.

q www.biesboschmuseumeiland.nl


Airbag gestolen in Woudrichem

woudrichem • In de nacht van donderdag op vrijdag werd uit een auto in Woudrichem de airbag gestolen. Het voertuig stond geparkeerd aan de Jettebosstraat.