donderdag 23 januari

Kerk open
10:00-11:30, Dussen, gereformeerde kerk De Hoeksteen. Ook in het nieuwe jaar staat de deur weer open bij gereformeerde kerk De Hoeksteen Dussen-Meeuwen. Mensen kunnen elkaar weer ontmoeten om gezellig met elkaar te praten en een spelletje te spelen.

Lezing 'Wormenman'
20:00, Giessen, Fort Giessen. 'Wormenman' Jeroen Onrust geeft een lezing over regenwormen in het bodemecosysteem. Jeroen Onrust (30) promoveerde in 2017 in Groningen op een onderzoek naar de ecologie en het voorkomen van regenwormen in Nederlandse bodems. Het leverde hem vorig jaar de Wetenschapsprijs van de Campus Fryslân op. De zaal is om 19:45 uur open, entree is gratis.

Bijbel Open Avond
20:00, Werkendam, Vlechtwerk. Br. L. Heijboer zal tijdens deze Bijbel Open Avond in Werkendam verder gaan in het Lucas-evangelie. Hoofdstuk 21 vers 20 tot 24.

Feest DJ D'n Bally draait dur!
20:00, Veen, feesttent Achilles Veen. Feest DJ D'n Bally draait dur! Vanaf 20:00 uur vindt er ook een muziekquiz plaats. Hiermee zijn mooie prijzen te winnen voor de aankomende verlichting in Veen van 2020. Inschrijven via de Oranjevereniging. Daarna volgt een gezellige feestavond met Feest DJ D'n Bally. De avond duurt tot 1.00 uur.

vrijdag 24 januari

Rikken
20:00, Eethen, kantine GDC. Rikken in de kantine van voetbalvereniging GDC. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

Comedy Night
20:30, Hank, 't Uivernest. Derde comedy night in 't Uivernest in Hank. De presentatie is in handen van Stamatios Doulis, een gitaarkomediant uit Arkel. Hij is bovendien winnaar van de Comedy Improv Cup van Rotterdam. Verder treden op Jos van Gorkum uit Breda met zijn bekende woordgrappen; Koen West met zijn absurdistische en komische kijk op de wereld; Tommy met zijn clowneske grappen; Bert met zijn gortdroge en venijnige opmerkingen en Michel van der Sanden uit Rotterdam. Tickets zijn aan de deur verkrijgbaar.

Foute Party
20:30, Veen, feesttent Achilles Veen. Q-music met De Foute Party. Kaarten kosten 15 euro aan de tent. Dit jaar is er geen voorverkoop.

Reggae Night
21:00, Nieuwendijk, Xinix. Poppodium Xinix presenteert twee reggaebands tijdens XGP: EDJAHCATION en Ibex Komodo. . Entreeprijzen: jeugdleden betalen 5 euro, leden 6 euro en niet-leden 8 euro.

zaterdag 25 januari

Boekenmarkt Hank
10:00-15:00, Hank, parochiezaal. In het weekend van 25 en 26 januari 2020 is er weer de bekende boekenmarkt in Hank. De markt wordt gehouden in de parochiezaal, Kerkstraat 15A in Hank. De markt wordt georganiseerd door de BoekbankHank. De opbrengst is zoals gebruikelijk voor Stichting De Toren. Op zaterdagmiddag 25 januari worden om 13:00 uur vier werken van Cornelis Vrins (1926-2019) uit Hellendoorn geveild.

Hollandse avond
18:00, Veen, feesttent Achilles Veen. Hollandse Avond met Randy Watzeels, Feestduo KaaiGezellig en Buren van de Brandweer. Aanvang 18:00 uur. Kaarten kosten 10 euro aan de tent. Dit jaar is er geen voorverkoop.

Duo Virtuoso
19:30, Heusden, Catharijnekerk. Duo Virtuoso – Mark Brandwijk en Reinier Korver – geven voor het negende jaar op rij een nieuwjaarsconcert in vestingstad Heusden. Het decor hiervoor is de Grote of Catharijnekerk. Duo Virtuoso krijgt tijdens het concert gezelschap van allerlei gastmusici, die dit jaar afwisselend, origineel en verrassend musiceren rondom het thema 'Berg en Dal'.

Benefietconcert
19:30, Wijk en Aalburg, nieuwe hervormde kerk. Benefietconcert met orgel- en pianomuziek door elf muzikanten met muziek van o.a. Bach, Handel, Vivaldi, Correlli, maar ook van Jules de Corte en eigen composities van Leon Brouwer. De toegang is vrij. De collecte is voor de opleiding van de hulphond van Maria van der Hoeven. Muzikale bijdrages komen van Leendert Verduijn en Mieke Verduijn-Glasbergen uit Gouda, Leon Brouwer uit Tilburg, Ine Blom uit Andel met ensemble, Marius en Jeroen van der Hoeven uit Dordrecht en Wijnand van der Hoeven uit Wijk en Aalburg.

West Virginian Railroad
21:00, Wijk en Aalburg, BuBeClu. De countryband West Virginian Railroad treedt op in BuBeClu. De deuren gaan open vanaf 20:30 uur. Kaarten reserveren kan via www.bubelcu.nl/evenementen.

zondag 26 januari

Boekenmarkt Hank
10:00-15:00, Hank, parochiezaal. In het weekend van 25 en 26 januari 2020 is er weer de bekende boekenmarkt in Hank. De markt wordt gehouden in de parochiezaal, Kerkstraat 15A in Hank. De markt wordt georganiseerd door de BoekbankHank. De opbrengst is zoals gebruikelijk voor Stichting De Toren.

'Tomaatje op je neus'
13:30, Dussen, Kasteel Dussen. Stichting Vrienden Kasteel Dussen ontvangt Arno Huibers op Kasteel Dussen. Arno neemt je 'met een tomaatje op zijn neus' mee op een muzikale en humoristische reis. Met eenvoudige attributen speelt hij de meest wonderlijke acts. Een reis van glimlach naar schaterlach met 50 minuten plezier voor iedereen vanaf 2 jaar. Aanmelden bij voorkeur via het reserveringsformulier op www.kasteel-dussen.nl of via de reserveringslijn: 06-22150247.

Duo de Rith
16:30, Wijk en Aalburg, Proeflokaal d'n Dijk. Gitarist Rein en zangeres Anja zijn oude bekenden van elkaar en hebben samen in diverse coverbands gespeeld. Sinds 2018 hebben zij Duo de Rith opgericht. Zij brengen covers en ballades in een gypsy swing-jasje. Verrassend, sfeervol en een beetje jazzy.

dinsdag 28 januari

Zakelijk speeddaten voor vrouwen
15:30, Giessen, De Hartenjager. Ondernemende vrouwen zijn van harte welkom bij de eerste zakelijke speeddate-sessies in de Hartenjager in Giessen. Tijdens deze middag leg je waardevolle contacten met andere ondernemende vrouwen in Altena. Marianne Sijberden van Perswinkel Communicatie maakt vooraf de matches en zorgt voor gespreksstarters op tafel. In 10 minuten leren de ondernemers elkaar kennen en kunnen contactgegevens uitwisselen. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Opgeven kan via marianne@perswinkel.nl. Inloop vanaf 15:00 uur.

woensdag 29 januari

Ouderenmiddag
14:00, Wijk en Aalburg, Rehoboth. Ouderenmiddag in Rehoboth, Bergstraat 5. Teun Vos uit Sprang-Capelle laat een film zien over de watersnoodramp van 1953. Daarin zijn ook beelden te zien van de Langstraat. Tevens zal hij vertellen wat de gevolgen waren voor de verdere omgeving en hoe de hulp op gang kwam. Inloop vanaf 13:30 uur. Inlichtingen via 0416-691640.

zaterdag 1 februari

Landen Food Festival
15:00-20:00, Andel, gereformeerde kerk (Zijhof). Tweede Landen Food Festival met gerechten uit verschillende keukens. Ook zijn er heerlijke producten te koop om mee naar huis te nemen. Van Mexicaanse burrito's tot een echt Italiaanse pizza. Voor 5 euro kan een strippenkaart gekocht worden. Aanmelden is niet nodig.

Sauwelen
19:30, Hank, café De Phoenix. Het carnavalsseizoen 2020 is al weer geruime tijd begonnen en zo ook de voorbereidingen voor het sauwelen in Hank. Dit jaar zes creaties in de ton, met Erwin de Graaf als debutant. Andere deelnemers zijn Jeffrey Aerts, Alex Wintermans, Ruud de Vetter, Ton Damen en Jurgen Bouwens met Ellen Akkermans. De avond start om 19:30 uur en de zaal gaat om 19:00 uur open. Kaarten zijn te koop bij café De Phoenix, Adviesbureau Verhoeven en Be Ready. Kaarten kosten 7,50 euro per stuk. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Disco Joost & Rens.

Voorjaarsconcert Reni & Elisa
20:00, Werkendam, Biesboschkerk. Voorjaarsconcert door Reni en Elisa. Kaartverkoop start om 19:30 uur en kaartjes kosten: 5 euro. De opbrengst komt ten goede van Open Doors.

De Troubabrours
20:00, Meeuwen, dorpshuis. De Troubabrours spelen de avondvullende voorstelling 'Eindelijk Volwassen' in Dorpshuis Meeuwen. Een mooie mix van conferences, mijmeringen, gitaar en zang. Marcel Vaandrager, Marcus Mulder en Frans Lodewijk zorgen voor serieuze, maar ook luchtige momenten. Kaarten kosten 10 euro en zijn te bestellen via dorpshuismeeuwen@gmail.com.

Concert
20:00, Almkerk, Golfpark Almkreek. Brassband Kunst & Vriendschap uit Meeuwen organiseert een concert, waarmee de brassband het nieuwe muzikale jaar inluidt. Als gasten zullen muziekvereniging Nooitgedacht uit Almkerk en Jeugdfanfare Altena JA! optreden. Entree is gratis.

zondag 2 februari

Uitslaapdienst
10:00, Dussen, gereformeerde kerk. Uitslaapdienst van gereformeerde kerk De Hoeksteen Dussen-Meeuwen, die in het teken staat van 'Wie is de Mol?'. De ochtend start om 10:00 uur met een ontbijt in de Trefhoek. De dienst start om 11:00 uur. Ds Eckhart- Groeneveld doet de moltalk en praiseband All-in One zorgt voor de muziek. Voor de kinderen is er deze ochtend kindernevendienst en crèche.

Aangepaste kerkdienst
15:00, Nieuwendijk, hervormde kerk. Een aangepaste kerkdienst met en voor mensen met een verstandelijke beperking. Voorganger is Ds. N. M. van Ommeren uit Nieuwendijk en het thema luidt: 'Beloofd is beloofd!'. Muzikale medewerking in deze dienst zal worden verleend door de Activoband o.l.v. Maria Rikkers uit Uitwijk.

woensdag 5 februari

Altena Experience
14:00-17:00, Sleeuwijk, Altena College. Leerlingen van groep 8 van de basisschool kunnen tijdens de Altena Experience kennis maken met het Altena College. Bij deze doemiddag krijgen ze een rondleiding door de school en gaan ze aan de slag met proeflessen op een gebied naar keuze: Sportief, Creatief, Natuur & Wetenschap of Wereldburger. Aanmelden kan via altenacollege.nl.

Doemiddag voor jongens
14:00-16:00, Sleeuwijk, De Schans. Doemiddag op vmbo De Schans voor jongens van groep 8 van de basisschool. Aanmelden kan via schans.cvo-av.nl.

Thema-avond
20:00, Werkendam, Biebosch MuseumEiland. Biesbosch MuseumEiland organiseert in het kader van het programma Biesbosch 75 jaar een thema-avond. Gespreksleider Piet Hartman praat met Floris van den Hoek (zoon van de Werkendamse crosser Piet van den Hoek) over de ervaringen van zijn vader. Hierna spreekt hij met militair-historicus en schrijver Jelle Simons, die op dit moment zijn boek over de liniecrossers aan het afronden is. Leerlingen van het Altena College hebben zich in het thema verdiept en stellen vragen. Het programma wordt muzikaal omlijst door violiste Nasim de Haas. Inloop vanaf 19:30. Kaarten kosten 7,50 euro en reserveren is verplicht. Dit kan telefonisch (0183-504009) of per e-mail (info@biesboschmuseumeiland.nl).

vrijdag 7 februari

Ladies Night Altena
19:30-22:00, Giessen, Het Brabantse Land. Ladies Night Altena in het Brabantse Land met beauty, life style en fashion. Bezoekers kunnen gratis parkeren en krijgen een gratis welkomstdrankje. Meer info via www.ladiesnightaltena.nl.

Stine Jensen bij WLC
20:30, Woudrichem, De Teerkamer. Stine Jensen komt op bezoek in het Woerkums Literair Café. Deze schrijver, filosoof en programmamaker van omroep Human heeft heel wat boeken en tv-series op haar naam staan. Tijdens haar zoektocht naar spirituele groei nam ze een kijkje in het wilde westen van yoga en mindfulness. Het leidde tot boeken als 'Go East!' en 'Goeroes'. Stine Jensen deed mee aan het tv-programma 'Wie is de Mol?' en samen met Frank Meester schreef ze het boek 'De Opvoeders'. Entree bedraagt 15 euro, donateurs mogen gratis naar binnen.

zaterdag 8 februari

Kletsmaaiersavond
20:00, Dussen, De Dussenaar. CS De Klaitrappers organiseert de jaarlijkse kletsmaaiersavond, de strijd om de André Schelle Wissel Trofee. Liefst acht deelnemers, van wie twee koppels, gaan uitmaken wie zich Superkletsmaaier(s) van Klaiendam mag of mogen noemen: C.J. van Biesen, Angela van de Ven en Sylvia Heymans, Margret van der Stelt, Liesbeth Boer en Adriaan van de Water (de winnaar van vorig jaar), Corné Boer en Djezz van Biesen is de jongste van het stel. Ook het opwarmduo mag uiteraard niet ontbreken: Helma Nieuwkoop en Jan van der Westen zijn weer van de partij. Dit alles word aan elkaar gepraat door Simon Meijers. De voorverkoop voor deze avond start zaterdag 25 januari. Entreekaartjes kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar bij De Koppelpaarden, 't Pleintje, Rijwielhandel van Dijk en via info@klaitrappers.nl.