Toestand Edwin Straver kritiek

rijswijk • De toestand van motorrijder Edwin Straver uit Rijswijk is onverminderd kritiek. Dat laat zijn familie weten vanuit het Saudi German Hospital in Riyad. De 48-jarige Straver raakte donderdag in de voorlaatste etappe van de Dakar Rally ernstig gewond en verkeert nog altijd in levensgevaar. "Edwin is er slecht aan toe. Het is afwachten hoe de situatie zich ontwikkelt", laat zijn vriendin Anja weten. Zij was al samen met Stravers ouders, zijn zus en een paar goede vrienden in Saoedi-Arabië voor de finish van de Dakar Rally. De Rijswijker kwam in de voorlaatste etappe donderdagochtend ten val. Niet hard, maar hij kwam uiterst ongelukkig terecht. Ongeveer tien minuten lang heeft Straver geen hartslag gehad. Artsen ter plaatse hebben hem gereanimeerd. In kritieke toestand is hij vervolgens met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht, waar werd geconstateerd dat hij een van de bovenste nekwervels heeft gebroken.


CFM/Transito zakt naar tiende plaats

werkendam • CFM/Transito is het nieuwe jaar vrijdagavond begonnen met een nederlaag. In eigen huis werd met 3-6 verloren van nummer 3 ZVV Den Haag. De Werkendammers zijn in de 1e divisie B inmiddels afgezakt naar de tiende plek. De volgende wedstrijd van CFM/Transito is op 31 januari. De Werkendammers spelen dan wederom thuis. Om 20:00 uur wordt er afgetrapt tegen Madereros CF.


Jainea Leeggangers wint NK

dussen • De Dussense Jainea Leeggangers is met team A van Doskonale uit Breda Nederlands kampioen majorette geworden. Het NK werd afgelopen weekend gehouden in Almere en Doskonale pakte in totaal acht nationale titels en zeven keer zilver. Afgelopen najaar werd Jainea Leeggangers al Brabants kampioen.


ACKC stijgt naar vierde plaats

almkerk • ACKC heeft zaterdag in een rechtstreekse confrontatie directe concurrent NIO verslagen met 16-21. Door de zege stijgen de Almkerks nu een plek op de ranglijst en komen ze op de vierde plaats. Zaterdag speelt ACKC thuis tegen GKV uit Den Haag. De wedstrijd begint om 16:50 uur.


SKV knalt het nieuwe jaar in

sleeuwijk • Na een sterke eerste helft van de competitie is SKV zaterdag ook de eerste wedstrijd van 2020 goed gestart. Tegen nummer laatst Oranje Zwart/De Hoekse uit Mijnsheerenland werd het 19-9. SKV mag zich nu gaat opmaken voor de uitwedstrijd tegen Sperwers uit Rotterdam. Deze ploeg verloor zaterdag verrassend, zodat SKV zich minimaal één wedstrijd koploper mag noemen. Aanvang van de wedstrijd is 16:45 uur in De Sportmotor in Rotterdam.