Altenatafels voortaan op locatie

altena • De beeldvormende Altenatafels vinden voortaan zoveel mogelijk plaats op locatie en worden gecombineerd met een bezoek van de gemeenteraad aan de betreffende kern. Zo was de politiek gisteren (dinsdag) te gast in Genderen. Voorafgaand aan de beeldvormende tafels is een inloop. De inloop vervangt het forum, dat de gemeente Altena afgelopen jaar voor de raadsvergadering organiseerde.


Longfonds te gast in Sleeuwijk

sleeuwijk • EHBO-afdeling Sleeuwijk heeft voor donderdag 23 januari het Longfonds uitgenodigd om een presentatie te geven over verschillende longziekten. De avond begint om 20:00 uur in De Bolderik. Aanmelden is niet nodig, maar vol is vol. Mensen worden vriendelijk verzocht geen parfum, aftershave of andere sterke geuren op te doen, omdat aanwezige longpatiënten hier last van kunnen hebben. Voor aanvullende informatie en vragen kunnen mensen mailen naar info@ehbo-sleeuwijk.nl of kijken op de website.

q www.ehbo-sleeuwijk.nl


't Proathuis iedere maandag open

rijswijk • Iedere maandagmiddag vanaf 14:00 uur is iedereen die zin heeft in een gezellige middag van harte welkom in De Nijenburcht in Rijswijk. Bij 't Proathuis kan gezellig worden gekletst en er zijn spelletjes, zoals kaartje of sjoelen. Het idee is verder om de groep en activiteiten uit te bereiden. Mensen kunnen daarom ook komen breien of haken. Het is de bedoeling dat iedereen zijn eigen werk en materiaal mee neemt. Omdat 't Proathuis gerund wordt door vrijwilligers, betalen bezoekers geen toegang en slechts 0,50 euro voor een consumptie. Koffie en thee staan klaar.


Vijf jaar Stulpke De Tussenstap

nieuwendijk • Stulpke De Tussenstap in Nieuwendijk bestaat 5 jaar en dat wordt gevierd met een open ochtend op zaterdag 25 januari van 10:30 tot 12:30 uur.

Deze ochtend is ook een goede gelegenheid voor ouders om kennis te maken met de opvang van Stulpke De Tussenstap en met vrijwilligers, die de zorgverleners ondersteunen door extra activiteiten mogelijk te maken tijdens de opvang van de zorgvragers.

Stulpke De Tussenstap biedt kleinschalige logeeropvang, dagopvang en kamertraining. Dit doen zij aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een (verstandelijke) beperking. Stulpke De Tussenstap is gevestigd aan de Buitenkade 5 in Nieuwendijk.

q www.detussenstap.nl