Inbraak bij TV De Hei in Nieuwendijk

nieuwendijk • In de eerste twee weken van deze maand zijn bij de politie in Midden-West Brabant al acht inbraken gemeld in sportaccommodaties. Met name de kantines van tennisverenigingen zijn gewilde objecten voor inbrekers, die bijvoorbeeld ook toesloegen bij tennisvereniging De Hei in Nieuwendijk. Daar werd een raam vernield en werd tevergeefs naar geld gezocht. Ook werd een kast opengebroken. De politie roept beheerders van met name sportkantines op om 's nachts geen contant geld in de kassa achter te laten en dit ook te melden. Verder is het raadzaam om waardevolle spullen goed op te bergen en goed af te sluiten. De politie doet indien mogelijk buurt- en sporenonderzoek en vraagt omwonenden om extra alert te zijn en direct de politie te bellen als er sprake is van een verdachte situatie.


'Eerste paal' faunatoren Dussen

dussen • Op de voormalige ponyweide in Dussen wordt maandag 27 januari symbolisch de 'eerste paal' geslagen van de faunatoren, een initiatief van Roel Wigman van Natuurinclusief Altena, Linda van Zwet en Len Bruining van Altenanatuur. Om 8:00 uur wordt op het terrein schuin tegenover Kasteel Dussen een schroeffundering geboord. De faunatoren wordt een bouwwerk van zes meter hoog met een huiszwaluwentil, een kraamkamer voor vleermuizen en een insectenhotel. De achthoekige vorm van de kap kan men zien als een knipoog naar het naastgelegen kasteel. De gemeente Altena, Waterschap Rivierenland en Brabants Landschap hebben een belangrijke financiële bijdrage aan het project geleverd. Voor de invulling heeft de projectgroep ook contact gezocht met de lokale basisscholen. Eind maart vindt de officiële opening en onthulling plaats.


Opening Repair Café Werkendam

werkendam • Repair Café Altena organiseert op woensdag 29 januari het allereerste Repair Café in Werkendam. In Vlechtwerk draait het die dag allemaal om repareren. Tussen 14:30 uur en 16:30 uur staan diverse vrijwilligers klaar. Zij helpen bij alle mogelijke reparaties.