Open dag bij Curio Andel

andel • Curio Prinsentuin Andel houdt vrijdag 24 en zaterdag 25 januari open dag. Tijdens de open dagen - op vrijdag tussen 19:00 en 21:00 uur en op zaterdag tussen 10:00 en 14:00 uur - kan iedereen kijken welke beroepsopleiding bij hem of haar past. De leerlingen, studenten en vakdocenten van Curio vertellen over hun scholen en opleidingen. Ook is er ruimte om vragen te stellen. Curio is sinds september 2019 de nieuwe naam van Prinsentuin, Kellebeek, Markiezaat, Vitalis, Radius, Zoomvliet, Cingel en Florijn College. Ook de vmbo-scholen, zoals in Andel, hebben voortaan Curio in hun naam.

q curio.nl


Collecte Hersenstichting

regio • Collectanten gaan van maandag 27 januari tot en met zaterdag 1 februari weer langs de deuren om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Hersenstichting. Ook in Hank en Werkendam. Vrijwel iedereen krijgt ooit te maken met een hersenaandoening. Hieronder vallen onder meer beroerte, dementie, autisme, hersentumor, de ziekte van Parkinson en ADHD. Er komen per jaar 160.000 mensen met een hersenziekte bij. Bijna een half miljoen mensen kampen met blijvende ernstige gevolgen. De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden en hersenaandoeningen te genezen. Een gift overmaken kan ook via IBAN: NL18INGB 0000 000 860 t.n.v. Hersenstichting Nederland, Den Haag.

q www.hersenstichting.nl


Cursus 'Luisteren naar Gods stem'

genderen • In de gereformeerde kerk in Genderen wordt op 3, 16 en 30 maart de cursus 'Luisteren naar Gods stem' gegeven. Cursusleider is Annet van Willigen. Zij is verbonden aan het Evangelisch Werkverband. Deelname kost 15 euro, voor het boekje en koffie en thee. Opgeven kan bij Hennie Bouman, hennie@boumanautos.nl of 0620575876.


Fotowedstrijd van Image Totaal

nieuwendijk • Fotoclub Image Totaal organiseert een fotowedstrijd rondom het thema 'Winter'. Bossen, tuinen, vogels, het mag allemaal, zolang het maar natuur is en het winterse gevoel overbrengt. De foto moet gemaakt zijn in 2020 en binnen Altena. Inzenden van de originele foto, dus geen gecomprimeerde versie, kan tot en met 31 maart via info@imagetotaal.nl. Deelnemers worden gevraagd daarbij hun naam en e-mailadres te vermelden, net als een korte omschrijving van de foto. De winnende foto wordt gekozen door de leden van fotoclub Image Totaal, die om de drie weken hun clubavond hebben in dorpshuis Tavenu in Nieuwendijk. De winnaar ontvangt een fotovergroting ter waarde van 50 euro, die tijdens een clubavond wordt uitgereikt.

q www.imagetotaal.nl


Kledingbeurs

wijk en aalburg • De hervormde gemeente Wijk zamelt weer kleding in voor de kledingbeurs in april. Vrijdag 24 januari kunnen mensen tussen 18:30 en 20:00 uur kleding brengen aan de Grote Kerkstraat 32 in Wijk en Aalburg, het voormalige gemeentehuis.