Hanks Genoegen speelt in maart

hank • Toneelvereniging Hanks Genoegen is al enige maanden druk aan het oefenen voor het nieuwe toneelstuk. "De titel blijft nog even geheim, maar het belooft wel weer een leuk en hilarisch stuk te worden", laat Hanks Genoegen weten. De uitvoeringen vinden plaats op zaterdag 21 en 28 maart in 't Uivernest in Hank.

q www.hanksgenoegen.nl


Leesgroep zoekt deelnemers

werkendam • De leesgroep Werkendam, met deelnemers uit het Land van Heusden en Altena, komt al een aantal jaren bij elkaar om boeken met als onderwerp geschiedenis te bespreken. Door het afhaken van een aantal deelnemers is de leesgroep op zoek naar nieuwe mensen. De leesgroep Werkendam bestaat momenteel uit zes mensen. Ze lezen boeken over diverse onderwerpen uit de geschiedenis. Daarvoor maakt de groep jaarlijks een keuze uit de boekenlijst van de landelijke organisatie Senia. De boeken worden in de groep besproken aan de hand van 'leeswijzers' met discussievragen, waardoor de discussie diepgang krijgt. De leesgroep komt zeven keer per jaar op een avond bij elkaar. De besprekingen vinden altijd plaats bij een van de leden thuis. Het komend seizoen bespreekt de leesgroep o.a. boeken over Wilhelmina, het proces tegen Hitler, Anna Van Saksen, Opstand in Sobibor en Het visioen van Constantijn. Meer informatie en aanmelden bij Grietje Zemering, g.zemering@solcon.nl.

q www.senia.nl/geschiedenis


Klusjesdienst Pro Seniore

regio • De klusjesdienst van Stichting Welzijn Pro Seniore is 2020 gestart met vijf nieuwe vrijwilligers. Ben Treffers en Gerrit Dekkers hebben de laatste jaren de klusjesdienst bemand, maar zijn nu gestopt. Ouderen in de voormalige gemeente Aalburg kunnen een beroep op de dienst blijven doen via www.st-welzijnproseniore.nl, heleenvanderhulst@st-welzijnproseniore.nl of 06-30279852.