donderdag 16 januari

Bingo
14:00, Rijswijk, De Nijenburcht. Trema organiseert een gezellige bingomiddag in De Nijenburcht, Koperwiek 51. Kosten: 3 euro voor vier rondes, inclusief koffie en thee. Opgave is niet nodig.

Lezing over Bergsche Maas en WO II
20:00, Heusden, Het Gouverneurshuis. Journalist Hans van den Eeden verzorgt een boeiende lezing over de Tweede Wereldoorlog. Met als thema 'Op weg naar de bevrijding' vertelt hij hoe de inwoners van de gemeente Heusden en het Land van Heusden en Altena hun vrijheid duur moesten bekopen. Vooraf aanmelden via vrienden@gouverneurshuis.nl.

vrijdag 17 januari

Rikken
20:00, Wijk en Aalburg, kantine NOAD'32. Rikken in de kantine van voetbalvereniging van NOAD'32. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

Bingo
20:00, Eethen, dorpshuis Teratina. Bingo in Eethen. De zaal is vanaf 19:00 uur open, om 20:00 uur gaan de ballen rollen. In de pauze is er een verloting.

Sam Baker
21:00, Nieuwendijk, Xinix. Sam Baker treedt op tijdens Xinix Rootscafé. De Amerikaanse singer-songwriter Sam Baker levert al vijf albums lang folksongs af in de traditionele zin van het woord, met verhalende teksten die hij met zijn rasperige stem al praatzingend ten gehore brengt. Net als zijn iets bekendere collega Bruce Springsteen heeft Baker de gave het persoonlijke universeel te maken en meestal heeft hij daar maar een paar regels voor nodig. Ook wordt hij vaak vergeleken met Townes Van Zandt en John Prine. Zijn cd trilogie 'Mercy-Cotton-Pretty World' zijn absolute meesterwerken in dit genre. In Xinix treedt hij op met Radoslav Lorkovic op keyboards en accordeon.

zaterdag 18 januari

Opening 'Intriguing composition'
15:00, Woudrichem, Galerie des Amis. Opening van de expositie 'Intriguing composition', een solotentoonstelling met geometrische werken van Ger de Joode. De werken zijn tot en met 23 februari te zien.

Thema-avond
19:30-22:00, Andel, gereformeerde kerk. Een bijeenkomst met als thema 'Geestelijke Strijd'. Chris Snoep zal daarover als spreker meer vertellen. De bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit Devotion, een initiatief om maandelijks op zaterdagavond bij elkaar te komen en een moment te verdiepen in God.

Nieuwjaarsconcert
19:30, Genderen, dorpshuis. Nieuwjaarsconcert van muziekvereniging Excelsior met optredens van de fanfare, het jeugdorkest, de slagwerkgroep én Maestro-winnares Jolanda van Veen. De toegang is gratis. De zaal is open om 19:00 uur.

Nieuwjaarsconcert
20:00, Giessen, Het Brabantse Land. Muziekvereniging Kunst&Vriendschap houdt een nieuwjaarsconcert. Te gast is Nederpopkoor A27 uit Nieuwendijk. De zaal is vanaf 19:30 uur open.

Winterconcert
20:00, Nieuwendijk, ONS Huis. Voor het eerst dit jaar geen nieuwjaarsconcert, maar een winterconcert van fanfare ONS. Het concert bestaat vooral uit lichte muziek en vrolijke meezingmuziek. Het orkest staat onder leiding van Anneke Konings-Kros. Ook het ONS-opleidingsorkest onder leiding van Monique Kruidenburg zal optreden, net als een aantal leerlingen van de blazersklas. De zaal gaat om 19:30 uur open, entree is gratis.

zondag 19 januari

Oecumenische dienst
9:30, Dussen, gereformeerde kerk De Hoeksteen. De RK-kerkgemeenschap 'Heilige Maria geboorte' en de gereformeerde kerk Dussen-Meeuwen organiseren een oecumenische dienst in de Week van het Gebed. Voorgangers zijn pastor Kees Waas en Greet Bijl en de dienst is met medewerking van dameskoor 'Uit Volle Borsten'.

Jeugddienst
18:00, Werkendam, Biesboschkerk. Arie van Es zal tijdens deze jeugddienst spreken. Het onderwerp voor de avond is: '(under) pressure'. De muzikale begeleiding tijdens deze dienst is in handen van de band Concrete.

Jeugddienst
18:30, Andel, gereformeerde kerk. Jeugddienst met als thema: 'Houd vol!'. Bram Rebergen zal met de aanwezigen nadenken over dit thema en 4Tune zal zorgen voor de muzikale medewerking.

dinsdag 21 januari

Veeeeense bingo
20:00, Veen, feesttent Achilles Veen. Veeeeense bngo op de eerste avond van de winterfeestweek bij Achilles Veen. Deelnemers zijn vanaf 19:00 uur welkom in de tent.

Lezing over Molukkers
20:00, Nieuwendijk, dorpshuis Tavenu. Louise Parihale houdt op uitnodiging van de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena een lezing met als onderwerp 'De geschiedenis en de cultuur van de Molukkers'. Voor niet-leden is de entree 4 euro.

woensdag 22 januari

Open dag Eben-Haëzer
9:00-12:00 en 19:00-20:00, Woudrichem, Eben-Haëzerschool. Open dag voor nieuwe leerlingen en ouders.

Ontmoetingsochtend voor vrouwen
9:15, Woudrichem, hervormde kerk. De interkerkelijke organisatie van vrouwen uit het Land van Heusden en Altena organiseert weer een ontmoetingsbijeenkomst voor vrouwen. Tjitske Lenstra zal spreken over het thema 'De kunst van het loslaten'. Vanaf 9:00 uur staan koffie en thee klaar. Entree is gratis, wel is er een collecte voor de onkosten. De ochtend is rond 11:30 uur afgelopen. Kinderoppas is aanwezig.

Knutselmiddag
13:30, Veen, feesttent Achilles Veen. Leuke knutselmiddag voor jongens en meisjes. Meer informatie via Facebook (Winter Feestweek Veen) en www.achillesveen.nl.

Koersballen
14:00, Genderen, dorpshuis. Koersballen voor senioren.

Darttoernooi
19:00, Veen, feesttent Achilles Veen. Darttoernooi met een leuke prijzenpot. Er wordt 501 gespeeld. Meer informatie en inschrijven via www.brutusdarts.nl.

donderdag 23 januari

Kerk open
10:00-11:30, Dussen, gereformeerde kerk De Hoeksteen. Ook in het nieuwe jaar staat de deur weer open bij gereformeerde kerk De Hoeksteen Dussen-Meeuwen. Mensen kunnen elkaar weer ontmoeten om gezellig met elkaar te praten en een spelletje te spelen.

Lezing 'Wormenman'
20:00, Giessen, Fort Giessen. 'Wormenman' Jeroen Onrust geeft een lezing over regenwormen in het bodemecosysteem. Jeroen Onrust (30) promoveerde in 2017 in Groningen op een onderzoek naar de ecologie en het voorkomen van regenwormen in Nederlandse bodems. Het leverde hem vorig jaar de Wetenschapsprijs van de Campus Fryslân op. De zaal is om 19:45 uur open, entree is gratis.

Feest DJ D'n Bally draait dur!
20:00, Veen, feesttent Achilles Veen. Feest DJ D'n Bally draait dur! Vanaf 20:00 uur vindt er ook een muziekquiz plaats. Hiermee zijn mooie prijzen te winnen voor de aankomende verlichting in Veen van 2020. Inschrijven via de Oranjevereniging. Daarna volgt een gezellige feestavond met Feest DJ D'n Bally. De avond duurt tot 1.00 uur.

Bijbel Open Avond
20:00, Werkendam, Vlechtwerk. Br. L. Heijboer zal tijdens deze Bijbel Open Avond in Werkendam verder gaan in het Lucas-evangelie. Hoofdstuk 21 vers 20 tot 24.

vrijdag 24 januari

Foute Party
20:30, Veen, feesttent Achilles Veen. Q-music met De Foute Party. Kaarten kosten 15 euro aan de tent. Dit jaar is er geen voorverkoop.

zaterdag 25 januari

Boekenmarkt Hank
10:00-15:00, Hank, parochiezaal. In het weekend van 25 en 26 januari 2020 is er weer de bekende boekenmarkt in Hank. De markt wordt gehouden in de parochiezaal, Kerkstraat 15A in Hank. De markt wordt georganiseerd door de BoekbankHank. De opbrengst is zoals gebruikelijk voor Stichting De Toren. Op zaterdagmiddag 25 januari worden om 13:00 uur vier werken van Cornelis Vrins (1926-2019) uit Hellendoorn geveild.

Hollandse avond
18:00, Veen, feesttent Achilles Veen. Hollandse Avond met Randy Watzeels, Feestduo KaaiGezellig en Buren van de Brandweer. Aanvang 18:00 uur. Kaarten kosten 10 euro aan de tent. Dit jaar is er geen voorverkoop.

Duo Virtuoso
19:30, Heusden, Catharijnekerk. Duo Virtuoso – Mark Brandwijk en Reinier Korver – geven voor het negende jaar op rij een nieuwjaarsconcert in vestingstad Heusden. Het decor hiervoor is de Grote of Catharijnekerk. Duo Virtuoso krijgt tijdens het concert gezelschap van allerlei gastmusici, die dit jaar afwisselend, origineel en verrassend musiceren rondom het thema 'Berg en Dal'.

West Virginian Railroad
21:00, Wijk en Aalburg, BuBeClu. De countryband West Virginian Railroad treedt op in BuBeClu. De deuren gaan open vanaf 20:30 uur. Kaarten reserveren kan via www.bubelcu.nl/evenementen.

zondag 26 januari

Boekenmarkt Hank
10:00-15:00, Hank, parochiezaal. In het weekend van 25 en 26 januari 2020 is er weer de bekende boekenmarkt in Hank. De markt wordt gehouden in de parochiezaal, Kerkstraat 15A in Hank. De markt wordt georganiseerd door de BoekbankHank. De opbrengst is zoals gebruikelijk voor Stichting De Toren.

'Tomaatje op je neus'
13:30, Dussen, Kasteel Dussen. Stichting Vrienden Kasteel Dussen ontvangt Arno Huibers op Kasteel Dussen. Arno neemt je 'met een tomaatje op zijn neus' mee op een muzikale en humoristische reis. Met eenvoudige attributen speelt hij de meest wonderlijke acts. Een reis van glimlach naar schaterlach met 50 minuten plezier voor iedereen vanaf 2 jaar. Aanmelden bij voorkeur via het reserveringsformulier op www.kasteel-dussen.nl of via de reserveringslijn: 06-22150247.

zaterdag 1 februari

Landen Food Festival
15:00-20:00, Andel, gereformeerde kerk (Zijhof). Tweede Landen Food Festival met gerechten uit verschillende keukens. Ook zijn er heerlijke producten te koop om mee naar huis te nemen. Van Mexicaanse burrito's tot een echt Italiaanse pizza. Voor 5 euro kan een strippenkaart gekocht worden. Aanmelden is niet nodig.

Sauwelen
19:30, Hank, café De Phoenix. Het carnavalsseizoen 2020 is al weer geruime tijd begonnen en zo ook de voorbereidingen voor het sauwelen in Hank. Dit jaar zes creaties in de ton, met Erwin de Graaf als debutant. Andere deelnemers zijn Jeffrey Aerts, Alex Wintermans, Ruud de Vetter, Ton Damen en Jurgen Bouwens met Ellen Akkermans. De avond start om 19:30 uur en de zaal gaat om 19:00 uur open. Kaarten zijn te koop bij café De Phoenix, Adviesbureau Verhoeven en Be Ready. Kaarten kosten 7,50 euro per stuk. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Disco Joost & Rens.

Voorjaarsconcert Reni & Elisa
20:00, Werkendam, Biesboschkerk. Voorjaarsconcert door Reni en Elisa. Kaartverkoop start om 19:30 uur en kaartjes kosten: 5 euro. De opbrengst komt ten goede van Open Doors.

Concert
20:00, Almkerk, Golfpark Almkreek. Brassband Kunst & Vriendschap uit Meeuwen organiseert een concert, waarmee de brassband het nieuwe muzikale jaar inluidt. Als gasten zullen muziekvereniging Nooitgedacht uit Almkerk en Jeugdfanfare Altena JA! optreden. Entree is gratis.

zondag 2 februari

Aangepaste kerkdienst
15:00, Nieuwendijk, hervormde kerk. Een aangepaste kerkdienst met en voor mensen met een verstandelijke beperking. Voorganger is Ds. N. M. van Ommeren uit Nieuwendijk en het thema luidt: 'Beloofd is beloofd!'. Muzikale medewerking in deze dienst zal worden verleend door de Activoband o.l.v. Maria Rikkers uit Uitwijk.

zaterdag 15 februari

Midwinterconcert Martin Mans
20:00, Wijk en Aalburg, De Burg. Voor de zevende keer wordt in de Aalburgse kerk De Burg een concert georganiseerd onder leiding van Martin Mans. Medewerking zal worden verleend door The Martin Mans Formation, vocalgroup Voice, Wim de Penning (orgel), Mark Brandwijk (vleugel) en Jantine Kalkman (trompet). Kaarten kosten 10 euro en zijn in de voorverkoop o.a. verkrijgbaar bij slagerij Vos-Schoon in Wijk en Aalburg en kantoor- en boekhandel 't Schrijvertje in Veen. De opbrengst van deze avond is bestemd voor De Burg en voor de werkgroep Bulgarije.