Robert Doornbos komt naar Dussen

dussen • Oud-coureur Robert Doornbos geeft op maandag 17 februari een lezing in hotel-restaurant De Koppelpaarden in Dussen. Robert Doornbos is een topsporter en ondernemer en heeft in zijn sport de absolute top bereikt met de Formule 1 en Indy Car. Hij spreekt o.a. over hoe je sportief en zakelijk gezien aan de top komt én daar blijft. Doornbos doet dat op uitnodiging van Rotaryclub Altena, die met de bijeenkomst zoveel mogelijk geld op wil halen voor Stichting MVI. Stichting MVI is een landelijke stichting, die zich lokaal inzet tegen vereenzaming van kwetsbare groepen, zoals volwassenen met een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Met de opbrengst van het evenement wil Rotaryclub Altena een steentje bijdragen aan de aanschaf van een rolstoel- en zorgbus voor Dagbesteding De Molenhof in Werkendam. Kaarten voor de lezing van Doornbos kosten 25 euro en wie vooraf ook van het diner gebruik wil maken betaalt 50 euro. Kaarten zijn te koop via dick@ippel-special-products.com. De lezing begint om 20:00 uur; het diner om 17:30 uur.


Week van het Gebed in Andel

andel • Ook dit jaar nemen de gezamenlijke kerken in Andel weer deel aan de Week van het Gebed. Het thema dit jaar is 'Buitengewoon'. De avonden worden van 20 t/m 24 januari gehouden in hervormd centrum De Ark aan de Burgemeester van de Schansstraat 51 en beginnen om 19:30 uur en eindigen om ongeveer 20:30 uur. De invulling van de avonden bestaat uit een mix van een korte overdenking, zingen en bidden in kleine groepen en wordt afgesloten met gezamenlijk koffie of thee drinken.

Ook is de kapel bij de Romboutstoren weer opengesteld tussen 19:00 uur en 21:00 uur. Hier kunnen mensen in alle rust een moment van gebed of meditatie zoeken.
Vanuit de kapel kan ook een gebedswandeling van ongeveer 40 minuten door het dorp gemaakt worden. Iedereen is deze week van harte welkom, ook als ze niet aan een kerkgenootschap verbonden bent.