'Brandweer goed verzekerd'

altena • AltenaLokaal hoeft zich geen zorgen te maken over de verzekering van de brandweervrijwilligers in de gemeente Altena. Uit beantwoording van schriftelijke vragen van raadslid Philip den Haan door het college blijkt dat brandweerlieden goed verzekerd zijn tegen ongevallen. Volgens B&W heeft de Veiligheidsregio Midden en West-Brabant een 'goede ongevallenverzekering', die aan alle eisen voldoet. "Beroepsmedewerkers, vrijwilligers, jeugdbrandweer en overige medewerkers zijn hieronder verzekerd. Elke groep heeft een op maat gemaakte dekking", schrijft het college aan AltenaLokaal. Den Haan had vorige maand over de kwestie aan de bel getrokken, na een uitzending van het televisieprogramma EenVandaag. Daarin was een reportage te zien over brandweervrijwilligers, die niets kregen uitgekeerd na een ongeval, letsel of ziekte als gevolg van hun werkzaamheden tijdens hun dienst of oefening, omdat gemeenten niet goed verzekerd zouden zijn, schreef de fractievoorzitter toen. Het college benadrukt in de beantwoording nog eens dat dat in Altena niet aan de orde is.


Debat 'Landschap en Landbouw'

almkerk • Progressief Altena organiseert donderdag 20 februari een debatavond over 'Landschap en Landbouw'. Melkveehouder Corné Nouws, gebiedscoördinator Meeuwis Millenaar en woordvoerder van het landbouwdossier in de Provinciale Staten van Brabant Arend Meijer leiden het gesprek in en gaan met belangstellenden in gesprek over vragen rondom landschap, bodemgebruik en voedselproductie. Progressief Altena wil met deze debatavond de 'samenhang van behoeften, knelpunten en mogelijkheden voor toekomstbestendige landbouw beter in beeld brengen'. "Primair voor het welzijn, de veiligheid en de gezondheid van onze inwoners, maar ook vanuit het oogpunt van duurzaamheid en economische perspectieven voor de boeren. Tevens willen we de gemeente in toeristisch opzicht nog aantrekkelijker maken", aldus de partij. De avond wordt gehouden op De Campus aan de Laagt 16 in Almkerk. Inloop is vanaf 19:30 uur en om 20:00 uur worden de aanwezigen welkom geheten door Arend Koekkoek van De Campus.


Altena start met klimaattafels

altena • De gemeente Altena trapt maandagavond 20 januari de klimaattafels af. De gemeente gaat samen met inwoners, ondernemers en organisaties om tafel om afspraken te maken over vermindering van CO2-uitstoot en duurzame energie. De afspraken komen in een Uitvoeringsagenda. Altena wil in 2046 CO2-neutraal zijn. Dat doel stelde de gemeenteraad in 2019 vast. In de Uitvoeringsagenda komt te staan wat er nodig is om daar te komen en wie wat gaat doen.