Alzheimer Café op 20 januari

almkerk • De volgende editie van Alzheimer Café Altena wordt gehouden op maandag 20 januari. Deze keer staat de bijeenkomst in het teken van 'Op vakantie met iemand met dementie'. Deze avond krijgen aanwezigen informatie over verzorgde reizen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Reizen waarbij ook de mantelzorger lekker kan genieten, omdat de zorg af en toe wordt overgenomen door daarvoor geschoolde begeleiders. Er zijn activiteiten voor de mensen met dementie en aparte activiteiten voor de mantelzorgers. Deze reizen worden aangeboden in Nederland, maar ook in zonnigere oorden. De gastspreekster op 20 januari is verbonden aan Alegria Health en vertelt over de reizen die zij aanbieden naar de Algarve in Portugal. Ook is er informatie over de reizen in Nederland en worden tips gegeven over op vakantie gaan met iemand met dementie. Alzheimer Café Altena is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Natuurlijk zijn ook hulpverleners en anderen belangstellenden van harte welkom. Het café wordt elke derde maandag van de maand gehouden in 't Wapen van Emminckhoven in Almkerk. Het programma begint om 19:30 uur, vanaf 19:00 uur staat de koffie klaar.


Thema-avond over eenzaamheid

almkerk • Op maandag 20 januari wordt er in Almkerk een thema-avond over eenzaamheid gehouden. Eenzaamheid komt niet alleen bij ouderen voor, maar in elke leeftijdsgroep. Ook wanneer je een druk sociaal netwerk hebt, kun je eenzaamheid ervaren. Echtscheiding, werkloosheid, psychische problemen en armoede kunnen gemakkelijk tot eenzaamheid leiden. Maar wat is eenzaamheid eigenlijk en hoe ga je ermee om? Hoe signaleer je eenzaamheid bij anderen en wat kun je ertegen doen? Welke initiatieven zijn er in gemeente Altena om eenzaamheid tegen te gaan? Ron de Rover uit Hardinxveld (coach) en Bettina Kraaieveld (Trema Welzijn) zullen hun kennis en ervaring hierover delen en met de aanwezigen in gesprek gaan over dit thema. De avond is bedoeld voor iedereen die actief aan de slag wil met eenzaamheid, zowel bij zichzelf als bij anderen. De avond begint om 20:00 uur in De Almhof aan de Kerkstraat 14. Meer informatie via Rianne Dekker: 0183-404330 of rianne.diaconie@gmail.com.


Maaltijdvrijwilligers gezocht

woudrichem • Trema Welzijn zoekt maaltijdvrijwilligers voor de kern Woudrichem. De maaltijdservice is er op gericht om tussen de middag een warme maaltijd bij de klant te bezorgen. Mensen die interesse hebben kunnen contact opnemen met Anne-Marie van der Vliet van Trema Welzijn, via 0183-408444.