Schoorsteenbrand in Andel

andel • De brandweer werd zaterdagmiddag opgeroepen voor een schoorsteenbrand bij een dijkhuis aan de Hoge Maasdijk in Andel. Omdat het een woning betrof met een rieten dak, werd er meteen opgeschaald naar middenbrand. De brand was echter snel onder controle.


Dussenaar blust brandje

dussen • Bewoners van een woning aan de Korn in Dussen werden in de nacht van zaterdag op zondag wakker geschud door geknetter van de houtkachel. Die veroorzaakte een klein brandje. Het vuur kon door de bewoner worden geblust. Personeel van een ambulance heeft de man uit voorzorg nagekeken, omdat hij mogelijk wat rook had ingeademd tijdens het blussen. Uiteindelijk viel het mee. De bewoner hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De brandweer heeft de woning geventileerd.


Repair Café ook in Werkendam

werkendam • Repair Café Altena organiseert op woensdag 29 januari het allereerste Repair Café in Werkendam. In Vlechtwerk draait het die dag allemaal om repareren. Tussen 14:30 uur en 16:30 uur staan diverse vrijwilligers klaar. Zij helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies, alles wat het niet meer doet is welkom. Door repareren te promoten, wil Repair Café Altena bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Het initiatief is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen en te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt.

Almkerk

Op dinsdag 14 januari staat het team vrijwilligers weer klaar in Almkerk, waar bij Kringloopcentrum Altena eveneens een Repair Café plaatsvindt. Mensen zijn welkom tussen 9:30 uur en 11:30 uur. De koffie staat klaar. Kosten? Een vrijwillige bijdrage.