• Vreugde bij de dames van Sleeuwijk na winst van de Proxsys Cup.
• Vreugde bij de dames van Sleeuwijk na winst van de Proxsys Cup. Foto: Rick den Besten

Altena en Woudrichem uitgeschakeld in kwartfinale

Sleeuwijk pakt eerste Proxsys Cup

gorinchem/sleeuwijk • In de finale werd GJS, ook vorig jaar de verliezend finalist, met 3-1 geklopt. GJS won de eerste twee edities van het Paans Damestoernooi en mocht zaterdagavond proberen het drietal aan overwinningen, nadat SteDoCo het toernooi vorig jaar won, veilig te stellen. Dat moest gebeuren tegen Sleeuwijk. Die ploeg werd eerste in poule B, de poule waarin titelhouder SteDoCo werd uitgeschakeld en GJS tweede werd. Sleeuwijk won namelijk in de poulefase met 4-3 van GJS en was zodoende de favoriet voor de finale.

Dat de favoriet niet altijd op een 1-0 voorsprong komt, maakte Daniëlle Kortlever wel duidelijk. Zij zette GJS met een fraai schot in de verre hoek op 1-0 en daarmee zette zij haar toernooitotaal op tien goals. De GJS-speelster opende daarmee meteen de jacht op Eline Dekker (VVAC), die tot zaterdagavond met twaalf goals de lijst van topscorers aanvoerde.

Het verschil dat Kortlever maakte, werd niet tot rust vastgehouden door GJS. Patricia Looijen maakte in de eerste helft nog de gelijkmaker en na rust was het Romy van Andel die de ommekeer compleet maakte voor Sleeuwijk. Hoewel GJS daarna wel wat mogelijkheden kreeg, was het steeds de laatste pass die mislukte voor GJS. Sleeuwijk-keepster Jennifer van Dalen hield haar doel dan ook relatief makkelijk schoon en omdat Looijen ook nog haar tweede van de wedstrijd maakte, eindigde het duel in een 1-3 overwinning voor Sleeuwijk.

Jennifer van Dalen werd bovendien verkozen tot beste keepster van het toernooi.

Mannen

In het mannentoernooi strandden Altena en Woudrichem donderdagavond in de kwartfinale. Altena werd met 0-3 uitgeschakeld door SVW; Woudrichem verloor met 5-1 van Unitas. Beide Gorinchemse clubs stonden zaterdag uiteindelijk in de finale tegenover elkaar. SVW maakte de favorietenrol waar en klopte Unitas in finale met 3-0. Doelpunten waren er van Hicham Farhou (2x) en Mounir El Ouazizi.

Farhou werd topscorer van het toernooi. De titel van beste speler en mooiste goal van het toernooi kwam op naam van Kevin Cornet van Unitas en beste keeper was Mehmet Uysal (Heukelum).

Alle uitslagen, verslagen en videosamenvattingen zijn na te lezen en te zien via de site van Regio-voetbal.


q www.regio-voetbal.nl