• De prijs voor de mooist versierde straat ging naar de Bazuinstraat.
• De prijs voor de mooist versierde straat ging naar de Bazuinstraat. Foto: Etienne Hessels

Prijzen voor mooist versierde straten en huizen in Arkel

arkel • Heel Arkel is deze dagen in kerstsferen gehuld. Overal zijn gezellig lichtjes en taferelen te zien. De jury van Arkel The Christmas Village had de zware taak om hier de prijswinnaars uit te kiezen.
En dat was bijna onmogelijk, want heel veel Arkelaren hebben enorm hun best gedaan om hun tuin, straat en huis volledig in kerstsfeer te brengen. “Het is waanzinnig mooi om te zien dat er zoveel betrokkenheid is binnen Arkel”, oordeelde de jury. Die bestond uit de burgemeester en vier betrokken Arkelaren. De volgende prijzen zijn uitgereikt:
Best versierde straat:
1. Bazuinstraat (zie foto op de voorpagina), 2. Wilhelminastraat, 3. Pruimendreef.
Leukst versierde huis:
1. Appeldreef 1
2. Dr. Dreeslaan 328
3. Folkertstraat 15
Mooiste kersttafereel:
1. Wilhelminastraat 50,52,54
2. Dam 26
3. Harpstraat 26,28
Een speciale eervolle vermelding was er voor het huis aan Schotdeuren 2. Hier staat zelfs een sneeuwkanon op het dak. Deze gingen er vandoor met de Burgemeesterspluim!


Oliebollenverkoop

wijngaarden • Op woensdag 30 december organiseert het Rommelmarkcomité Wijngaarden weer de verkoop van oliebollen en appelbeignets. Bestellen kan via www.rommelmarktwijngaarden.nl. Er is gratis thuisbezorging in Oud-Alblas, Bleskensgraaf, Molenaarsgraaf, Brandwijk, Sliedrecht en Wijngaarden. Daarnaast is er van 07:00 tot 15:00 uur een verkooptent voor de losse verkoop op het kerkplein aan de Dorpsstraat te Wijngaarden. De opbrengst is voor het onderhoudsfonds van de kerk.