'Veel begrip voor maatregelen'

bleskensgraaf • "Voor de kinderen is de 2e lockdown onverwacht en ongewenst", zegt Corné Egas, directeur van de School met de Bijbel in Bleskensgraaf. Toch is er begrip. "Zowel de kinderen als de leerkrachten zijn bezorgd over de stijgende aantallen besmettingen en snappen de maatregelen van de regering. Meteen hebben we afgelopen dinsdag de schouders eronder gezet. Op de meeste scholen hebben de leerkrachten met de kinderen dinsdag het kerstfeest gevierd en zijn er die dag ook huiswerkpakketten meegegeven. Op een aantal scholen van Karakter zijn er in allerijl online kerstvieringen opgezet en uitgevoerd."
De dagen voor de kerstvakantie zijn door het team van de school ook gebruikt om het online onderwijs op te zetten, de apparaten klaar te maken en te testen. "De Interne Begeleiders hebben lijstjes gemaakt van leerlingen die in een kwetsbare situatie verkeren en hebben in overleg met de ouders deze kinderen uitgenodigd naar school te komen na de kerstvakantie. Deze leerlingen komen na de vakantie alle dagen naar school. De kinderen van de SBO/voorziening Bleskensgraaf komen allemaal naar school vanaf 4 januari."
Over de noodopvang die scholen moeten verzorgen vertelt Egas: "Het bestuur heeft aan de ouders laten weten dat ze zich niet bezwaard moeten voelen om hun kind aan te melden. Als schoolteams en directies willen we onze ouders die in de zorg werken van harte ondersteunen en op deze wijze ons steentje bijdragen."
Egas merkt dat er bij ouders veel begrip is voor alle maatregelen.


Top2000 kerkdienst 27 december online

giessenburg • Het Team Evangelisatie van alle kerken in Giessenburg beveelt de nationale online Top2000 kerkdienst aan, die op zondag 27 december vanaf 19.30 uur uitgezonden wordt.
Afgelopen jaren vulden kerken zich met mensen van binnen en buiten, gelovigen en twijfelaars, allemaal met liefde voor muziek. Dit jaar kan dat niet of nauwelijks. “Maar je mee laten voeren door de blijdschap van het geboortefeest van Gods Zoon kan nog steeds, net zoals zingen en dansen daarvoor in je eigen huis”, redeneert Team Evangelisatie in Giessen-Oudekerk. “Stem daarom af op de Nationale Top2000-kerkdienst die vanuit Driebergen wordt uitgezonden.” Met vijftien popsongs vol hoop en licht, gespeeld door de band Major Seventh, verbonden aan bijbellezing en gebed en verbindende teksten van dominee Gerrit van Dijk.
De Nationale Top2000-kerkdienst wordt gehost door www.Top2000kerkdienst.nl en ondersteund door de Protestantse Kerk.


Dierenasiel danst

gorinchem/arkel • Stichting Dierenlot uit Arkel heeft een Christmas Challenge georganiseerd voor dierenorganisaties. Ook de medewerkers van Dierenasiel Gorinchem hebben een actie verzonnen om geld in te zamelen. Ze dansen met z'n allen de Jerusalema. Dat staat voor verbondenheid. "Dier en mens zijn verbonden met elkaar, maar als er aan die verbinding een abrupt eind komt, dan staan wij voor ze klaar”, meldt het Dierenasiel. Meehelpen kan door mee te dansen, eigen sponsoren te zoeken of door het asielteam te ondersteunen. Voor meer informatie of ondersteuning: www.arkelchristmasstation.nl. Klik op Dierenasiel Gorinchem. Stichting Dierenlot verdubbelt de donatie. De actie loop tot eind december.