Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Geen muziek op Kerstochtend

noordeloos • Op Eerste Kerstdag zouden er ’s morgens vroeg in Noordeloos muzikanten van Volharding om 07.00 uur in twee groepjes door het dorp trekken om Kerstmuziek te verzorgen. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen mogen de muzikanten van de Volharding echter niet de straat op. Deze aangekondigde activiteit gaat dus helaas niet door.


Online kerstzangavond

noordeloos • Kinderkoor Rejoice en enkele leden van gemengd koor Con Amore onder leiding van Reinier Korver verzorgen op vrijdag 18 december een online kerstzangavond. Aria vd Ham (dwarsfluit) en Tessa Hijkoop (viool) zullen hun medewerking verlenen. De opening en sluiting is door ds. WA Capellen. Er is een online collecte voor Trans World Radio. De avond begint om 19.30 uur en is te bekijken via Youtube: CGK Noordeloos.


Muzikale kerstboodschap

noordeloos • De Gieser Wildevrouwen hebben een kerstliedje opgenomen speciaal voor de ouderen van Noordeloos.
De Open Eettafel en De Dorpskamer steken in dezelfde video hen ook een hart onder de riem in deze gekke tijden. “Samen hebben we dus een mooie boodschap voor de 55-plussers van Noordeloos”, vertelt Marlous Luiten, dirigent van De Gieser Wildevrouwen. “We gaan op allerlei manieren proberen de ouderen op de hoogte te stellen van deze video. Donderdag 17 december gaat hij officieel in première. Als mensen op YouTube zoeken op Gieser Wildevrouwen, Open Eettafel en Dorpskamer dan komen ze zeker bij de video terecht. Ze kunnen uiteraard ook een handig kleinkind, kind of goede buur vragen om de video voor ze op te zoeken.”


Alternatief voor Kerst op het plein

bleskensgraaf • Hoewel het dit jaar niet mogelijk is om ‘Kerst op het plein’ te organiseren, probeert de organisatie een alternatief te bieden. Medeorganisator Willem van de Weteringh vertelt: “Dit jaar gaan we niet voor kerst op het plein maar voor kerst in Bles”.
De organisatie vraagt iedereen mee te helpen en in ieder geval op kerstavond, 24 december, bij de voordeur en/of tuin extra sfeerverlichting te laten schijnen. Dat kan in de vorm van een kaars, lantaarntje of kerstverlichting.bDaarnaast is het ook mogelijk om een lichtpuntje, een soort kerstwens of gebed voor Bleskensgraaf op te hangen in de kerstboom in de Spar. Op Eerste en Tweede Kerstdag is er de mogelijkheid om door Bleskensgraaf op zoek te gaan naar verschillende plaatsen met een kleine verrassing. Kijk voor meer informatie op www.lichtvoorbles.nl.


Online Kerstnachtdienst

brandwijk • De kerstnachtdienst van de Gereformeerde Kerk in Brandwijk is dit jaar via livestream te volgen. Vanaf 21.45 uur kan men inschakelen. De dienst begint om 22.00 uur. De voorganger is Ds. Ciska Stark uit Lexmond. Medewerking van Lars van Diejen, piano en een zanggroepje uit eigen gemeente. De stream blijft beschikbaar om ook op een later tijdstip te bekijken. De opname is te vinden op de site van YouTube (GK Brandwijk).