• De ondertekening van het Sportakkoord.
• De ondertekening van het Sportakkoord. Foto: Aangeleverd

Supporters tekenen het sportakkoord

molenlanden • De afgelopen weken tekenden maar liefst 97 supporters het sportakkoord van Molenlanden.

Met deze handtekeningen laten supporters zien dat ze het sportakkoord ondersteunen en hier ook actief mee aan de slag willen gaan. Daarmee gaan ze samen voor de ambitie om de sportparel van het Groene Hart te worden.

In 2018 is het Nationaal Sportakkoord gesloten om de sport te versterken en de maatschappelijke kracht van sport optimaal te benutten. In het verlengde van het landelijke akkoord werd in de gemeente Molenlanden afgelopen jaar gewerkt aan een lokaal sportakkoord. In de gemeente Molenlanden gebeurt al heel veel op het gebied van sport en bewegen, maar met elkaar wordt verder gebouwd aan de ambitie om de Sportparel van het Groene Hart te worden. Daarom verzamelden sportaanbieders, maatschappelijke partners, gemeente en ondernemers samen mooie dromen en ambities en vertaalden ze deze naar concrete actiepunten. Deze actiepunten vormen het sportakkoord van de gemeente Molenlanden.


Sportformateur Ike Korevaar (GIGA Molenlanden): "Nadat het sportakkoord was ingediend bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wilden we er eigenlijk nog een feestelijk moment van maken. Door corona lukte het niet om een bijeenkomst te organiseren waardoor we besloten hebben juist bij de partijen zelf langs te gaan."


De komende periode gaan ze in Molenlanden aan de slag met de uitwerking van de actiepunten en wil men ook in de praktijk concreet aan de slag.