Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Politie beëindigt feestjes in Leerdam en Lexmond

leerdam/lexmond • De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag zowel in Leerdam als in Lexmond een feestje beëindigd. Dat meldt burgemeester Sjors Fröhlich van gemeente Vijfheerenlanden op Twitter.

Volgens Fröhlich waren er veel te veel mensen bij elkaar en werd er geen afstand gehouden. 'Erg onverantwoord, zeker gezien het aantal besmettingen'. De politie deelde 31 waarschuwingen en drie boetes uit. Op één van de feestjes waren vooral minderjarigen aanwezig. De politie zal met de ouders in gesprek gaan.


Esmee bakt 1000 euro bij elkaar voor Stichting Terre

ameide • Een idee wat begin maart ontstaan is op het moment dat er door corona geen klassikale lessen plaatsvonden. Iets doen voor een ander. Zo bakte Esmee Bouter (11) uit Ameide ieder weekend volop lekkers; variërend van appeltaarten, appelkoeken, cakejes, boterkoeken, smulpakketjes, pindarotsjes tot aan marsepein taarten. Dit weekend bereikte ze haar ‘eerste’ streefbedrag van 1000 euro. Zie de foto hiernaast.

En ze meldde erbij dat ze nog lang niet van plan is om te stoppen. Ze reikte de symbolische cheque uit aan Anne Post, een negenjarig meisje met het RETT syndroom. Voor meer info: www.stichtingterre.nl.


Spoedeisende hulp Beatrixziekenhuis blijft voorlopig open

gorinchem • De afdeling spoedeisende hulp in het Beatrixziekenhuis blijft voorlopig open. Dat schrijft minister Tamara van Ark aan de Tweede Kamer.

Nieuwe besluiten over de acute zorg in Nederland, waar ook de spoedeisende hulp van het Beatrixziekenhuis onderdeel van uit maakt, worden vooralsnog niet genomen. “Definitieve besluitvorming is aan het nieuwe kabinet”, aldus de minister.
Na de zomer ontstond er onrust in de regio rondom Gorinchem toen verhalen uitlekten over onderzoek naar de toekomst van de acute zorg in Nederland. De afdeling spoedeisende hulp zou volgens de zogenaamde houtskoolschetsen mogelijk verdwijnen bij bijna 30 ziekenhuizen in Nederland, waaronder die in Gorinchem. De zorg die daar wordt gegeven, zou moeten worden overgenomen door een versterkte huisartsenpost.

Petitie
Naar aanleiding van de dreigende sluiting van de spoedeisende hulp in Gorinchem werd er een petitie begonnen door Jeannette Hessels en Kitty van Ieperen uit Arkel om de spoedeisende hulp te behouden. Deze petitie is inmiddels ruim 21.000 maal ondertekend.

Naar aanleiding van alle commotie hadden onder meer de Kamerleden Henk van Gerven (SP) en Lilianne Ploumen (PvdA) vragen gesteld aan minister Van Ark. Die heeft deze week gereageerd. In een schriftelijke reactie liet ze weten dat sluiting van de spoedeisende hulp voorlopig nog niet aan de orde is en mogelijk zelfs helemaal niet gedaan zal worden. Eerst wordt onderzoek gedaan naar de toekomst van de acute zorg. Een beslissing wordt pas genomen door het volgende kabinet.