Opbrengst van de Alzheimercollecte

lexmond • De collecte van Alzheimer Nederland heeft in Lexmond in de week van 1 tot en met 7 november 1261,62 euro opgebracht. Op dit moment leven ruim 280.000 mensen in Nederland met deze ziekte. De verwachting is dat het aantal mensen met dementie stijgt naar ruim een half miljoen in 2040. Wie de collectant gemist heeft, maar nog wel wil bijdragen, kan naar www.onlinevooralzheimer.nl en online doneren in de bus van Alzheimer Nederland.


Ouderencomité verrast 70-plussers

arkel • Het ouderencomité Arkel heeft in de week van 7 tot en met 14 december kerstattenties bezorgd. Alle 404 inwoners van Arkel van 70 jaar of ouder kregen op deze wijze een hart onder de riem gestoken in deze moeilijke coronatijd.


Trainer Lekvogels kiest voor sabbatical

lexmond • Ton Delfgou stopt komende zomer als hoofdtrainer van Lekvogels. Hij plakt er dus geen vierde seizoen in Lexmond aan vast. Integendeel. Na ruim twintig jaar trainerschap (bij Vianen, Brederodes, De Meern, SVF Cothen, SC Everstein, Nieuw Utrecht, PVCV en Lekvogels) vindt Ton Delfgou het tijd voor een sabbatical. “Het is tijd geworden om even iets anders te doen en wat daarna de toekomst brengt, zien we wel”, aldus Ton Delfgou.


Lockdown voor de rommelzolder

hoogblokland • In verband met de nieuwe lockdown is ook de rommelzolder aan de Minkeloos in Hoogblokland voorlopig niet geopend. In deze krant wordt aangekondigd wanneer de rommelzolder weer open gaat. Het brengen van spullen is nog wel mogelijk.


Kerstnachtdienst digitaal

giessenburg • Kerst is dit jaar zo anders dan verwacht. 2000 jaar geleden al en nu weer. Met dit thema zijn de kerken op Giessenburg aan de slag gegaan. Het is zo anders en toch moet de komst van Gods Zoon op aarde gevierd worden. In de Hervormde kerk begint op 24 december de kerstnachtdienst om 21:30 uur. Men kan afstemmen op het Youtubekanaal van de Hervormde kerk.