Klassiek concert in Het Carillon: ‘With Love From Russia’

nieuw-lekkerland • Op zaterdag 12 december vanaf 20.00 uur geven Beitske Verheij op cello en Bernd Brackman piano in Het Carillon te Nieuw-Lekkerland een spectaculair concert met Sovjetmuziek.

Eerst klinkt de Suite in oude stijl van Alfred Schnittke, een werk dat in Bachs tijd geschreven lijkt te zijn, totdat... Dan volgt de imposante virtuoze cellosonate Dmitri Kabalevski. Na de pauze klinkt Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt, een verstild en in feite wiskundig werk: de harmonie der sferen. Het duo sluit af met de grootse cellosonate van Dmitri Sjostakovitsj. Toegangsprijzen: volwassenen: €20, in voorverkoop €17,50, kinderen tot 18 jaar: €15, in voorverkoop €12,50. Meer informatie op:
www.beitske-verheij.nl.


Omstanders helpen fietser uit sloot

bleskensgraaf • De politie van Molenlanden heeft in het afgelopen weekend geassisteerd bij een melding van een fietser die in een sloot was beland in de polder bij Bleskensgraaf.
De fietser moest uitwijken voor tegemoetkomende auto’s en verloor hierbij zijn evenwicht. De man belandde uiteindelijk in de sloot. De politie bedankt alle omstanders, die deze man te hulp zijn geschoten. Hij werd nagekeken door het ambulancepersoneel. Gelukkig bleken er geen bijzonderheden te zijn. Agenten hebben de man vervolgens even thuisgebracht.


Vrouw uit Lexmond overloopt inbrekers in haar woning

lexmond • Een vrouw uit Lexmond heeft maandag rond 17:30 uur bij thuiskomst in haar woning een drietal inbrekers overlopen.
Bij binnenkomst in haar woning aan de Lijsterbeslaan hoorde de vrouw stemmen. Drie vermoedelijk jonge mannen vluchtten meteen rennend weg in de richting van de scholen. Ze hebben geen buit gemaakt. Eventuele getuigen wordt verzocht de politie te bellen: 0900-8844.


Verkeersborden vernield met illegaal vuurwerk

groot-ammers • In Groot-Ammers zijn in het afgelopen weekend diverse verkeersborden vernield met illegaal vuurwerk.
“Verkeersborden zijn er niet voor niets deze zorgen voor de verkeersveiligheid”, reageert de politie van Molenlanden op Instagram. “Het niet eens zijn met het vuurwerk verbod is één maar opzettelijk vernielingen plegen slaat echt nergens op”, vervolgt de politie, om daar met grote letters ‘KANSLOOS!!’ aan toe te voegen.


Aangehouden met gestolen bestelauto

regio • De politie heeft vrijdagavond een gestolen bestelauto staande gehouden op de A27. De twee inzittenden zijn aangehouden.
Agenten zagen vrijdagavond de bestelauto over de A27 rijden. Het voertuig kwam uit de richting van Gorinchem en reed in de richting van Utrecht. De agenten ontdekten dat het kenteken als gestolen gesignaleerd stond. De politie heeft de bestelauto staande gehouden en de twee inzittenden aangehouden vanwege heling.