• Het tweedehands boekwinkeltje in Giessenburg
• Het tweedehands boekwinkeltje in Giessenburg Foto: Aangeleverd

Tweedehands boekenwinkeltje

giessenburg • Het tweedehands boekenwinkeltje in de Rank aan de Dorpsstraat 55 in Giessenburg is op zaterdag 28 november weer extra open. Belangstellenden zijn welkom van 10.30 tot 15.30 uur. Er is een grote collectie tweedehands boeken. Verder is het winkeltje iedere vrijdagmiddag open van 13.00 tot 18.00 uur.


De Snuffelkelder is weer open

everdingen • De Snuffelkelder aan de Kweldam 15a in Everdingen is op zaterdag 28 november weer geopend. Belangstellenden zijn welkom van 10.00 tot 13.00 uur om te winkelen voor een klein prijsje. Oude spullen, bijvoorbeeld voor Kerst, kunnen ook ingeleverd worden.


Hsv 't Stekelbaarsje

arkel • Negentien vissers van hsv 't Stekelbaarsje namen zondag onder strenge coronavoorwaarden deel aan de derde wedstrijd van blok 5. Met een vangst van 12.068 gram won Patrick Grootveld afgetekend het karpervak, gevolgd door Herman Hoeke (6108 gram). Overige vakwinnaars: Arie de Koning (4139 gram, brasemput), Herman Verhoef (6183 gram, brasemput) en Joan Kleijn (1343 gram, dichtbijvak).


Goede Doelen-winkeltje weer open

meerkerk • Het Goede Doelenwinkeltje aan de Zouwendijk 53 in Meerkerk is op zaterdag 28 november geopend van 09.00 tot 12.00 uur.


Vergadering Sint Moritz afgelast

giessen-oudekerk • Het bestuur van IJsclub Sint Moritz heeft moeten besluiten om de jaarlijkse ledenvergadering, die op vrijdag 27 november zou worden gehouden in café-restaurant ‘Olt-Ghiessen’, af te gelasten. De regelgeving rondom het coronavirus laat het niet toe om een goede vergadering te organiseren.


Collecte voor gevluchte kinderen

meerkerk • In Meerkerk wordt van 29 november tot 5 december volledig coronaproof gecollecteerd voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. Hun situatie is, na de brand in Moria, urgenter dan ooit. Meer dan 50.000 kinderen verblijven onder erbarmelijke omstandigheden op diverse Griekse eilanden. Door de trage procedures zitten sommigen daar wel drie jaar. Voor meer informatie:
www.kerkinactie.nl/griekenland.


Expositie Fotoclub

gorinchem • Fotoclub De Ontspanner exposeert van 12 december tot en met 6 maart 2021 in De Kruitmagazijnen in Gorinchem. Er worden foto's getoond rondom het thema ‘De Uitdaging'. De Uitdaging is een maandelijkse onderlinge wedstrijd voor leden van de fotoclub, waarbij de maandwinnaar het thema voor de volgende maand bedenkt en daarna ook de inzendingen jureert. In deze expositie is een selectie van de winnende foto's te zien.

De Kruitmagazijnen zijn te vinden aan de Dalemwal 19, bij molen ‘De Hoop' in Gorinchem. Openingstijden zijn op zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur. Toegang is gratis.