Petitie 20.000 keer ondertekend, maar gevaar nog niet geweken

gorinchem/regio • De Houtskoolschets Acute Zorg, waarin onder meer sprake is van mogelijke sluiting van de Spoedeisende Hulp van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem, is nog niet van tafel. De SP probeerde er dinsdag in de Tweede Kamer met een motie een streep door te zetten, maar deze motie werd met het kleinst mogelijke verschil (69-68) verworpen.

Ondertussen kan de petitie voor behoud van de Spoedeisende Hulp, gestart door Jeannette Hessels en Kitty van Ieperen uit Arkel, op veel bijval rekenen. Maandag werd de grens van 20.000 ondertekenaars overschreden. Ook de gemeenten in de regio beijveren zich voor het behoud van de Spoedeisende Hulp van het Gorinchemse streekziekenhuis.


Overeenkomst glasvezel

molenlanden • De gemeente Molenlanden en de stichting Glasvezel Molenwaard zetten binnenkort de handtekeningen onder een overeenkomst voor de aanleg van glasvezel in het voormalige Molenwaard. Wethouder Johan Quik: “Er zijn afspraken gemaakt over voorwaarden en plekken waar wijkstations geplaatst kunnen worden. Ik ben blij dat het zo snel geregeld is met ons. Nu moet de stichting nog met de andere wegbeheerders aan de slag: Waterschap Rivierenland en Provincie. Binnen de bebouwde kom kunnen ze wat ons betreft aan de slag. Verder is het afhankelijk van de Provincie en het waterschap.” Vorig jaar moest de gemeente als financier afhaken omdat financiële ondersteuning werd aangemerkt als staatsteun. “Maar de stichting beschikt over doorzettingsvermogen en heeft veel inspanning verricht. Er is een partij gevonden waarmee ze in zee zijn gegaan om het uit te rollen.” In het voormalige Giessenlanden werd met GiessenlandenNet al eerder glasvezel geregeld.