Nieuwe Simply Green op RTL7

brandwijk/molenaarsgraaf • De nieuwe -nog ongespoten- Simply Green zal zondag 15 november op RTL7 te zien zijn in het programma Truck & Tractor Pulling. In aflevering 8 staat de klasse 4,5 ton Supersport centraal, met onder meer een interview met Laurens den Boer en Marien den Besten van Team Simply Green. De uitzending begint zondag om 14:00 uur. De herhaling is zaterdag 21 november op hetzelfde tijdstip, eveneens op RTL7.


Nieuwe website voor dorp Goudriaan

goudriaan • Goudriaan krijgt een nieuwe website, geïnitieerd door de Klankbordgroep. De website goudriaan.info gaat volgende week online. 'Door Goudrianers, voor Goudrianers, maar ook voor de gasten die in Goudriaan verwelkomt worden', laat de Klankbordgroep in een aankondiging weten. Op goudriaan.info -in een interactief jasje- zal onder meer informatie te vinden zijn over het dorp, de omgeving en over de bedrijven die in Goudriaan gevestigd zijn. Tegelijk met de lancering van de website ontvangen de inwoners van Goudriaan volgende week ook de eerste nieuwsbrief van de Klankbordgroep, die voortaan periodiek zal verschijnen.


Grote renovatie van J.U. Smitgemaal

kinderdijk • Half november start Waterschap Rivierenland met de bouwkundige renovatie van het J.U. Smitgemaal in Kinderdijk. Ook worden twee dieselmotoren vervangen door elektrische motoren.

Het gemaal uit de jaren zeventig van de vorige eeuw voldoet niet meer aan de huidige (milieu)eisen. Naast een flink aantal bouwkundige gebreken heeft het gebouw ook gedateerde dak- en gevelisolatie. Hierdoor wordt het toelaatbare geluidsniveau overschreden. De uitvoering duurt anderhalf jaar.

Het waterschap onderzoekt nog of er in de toekomst een belevingsruimte over modern waterbeheer in het Smitgemaal kan komen. Een besluit hierover is uitgesteld, omdat nog niet bekend is wat de gevolgen van de coronacrisis zullen zijn.