• Jan en Anneke zijn trots op hun nieuwe wagen.
• Jan en Anneke zijn trots op hun nieuwe wagen. Foto: Aangeleverd

Nieuwe verkoopwagen Baggerman

goudriaan • Zuivelhandel Baggerman uit Goudriaan beschikt sinds eind oktober over een nieuwe verkoopwagen. Om ermee te rijden haalde Jan Baggerman zijn vrachtwagenrijbewijs.

Jan toert nu met een luxe verkoopwagen naar zijn markten. Hij vertelt: “Ik heb 34 jaar met een aanhanger achter een bus gereden. Nu de zomers warmer zijn geworden, hebben we meer koeling nodig. En een wagen met cabine eraan rijdt stukken beter.” Er zijn meer voordelen: “Hij is luchtgeveerd, waardoor alles netjes op zijn plek blijft onderweg. Er is een kachel in, de klep van de wagen kunnen we openen met een afstandsbediening en klanten staan beschut dankzij de uitklapbare zijwanden. Zij zeggen: ‘Wow, dit lijkt wel een kaasspeciaalzaak’. Maar voordat we helemaal uitgepakt zijn, ben ik toch nog wel anderhalf uur bezig. Ook mijn vrouw Anneke helpt regelmatig.”


Eerst proeven

Bij de Goudriaanse kaasboer kunnen klanten kiezen uit 245 artikelsoorten. "Vijf procent bestaat uit andere artikelen, de rest is kaas. We hebben ook veel buitenlandse soorten. De klant kan altijd eerst proeven. Verder verkopen we onder andere worst, eieren en verpakte noten.” Als Jan niet op een markt staat, is de wagen te vinden op Zuidzijde 148 in Goudriaan. "Als de wagen op ons pad staat, kan iedereen bij ons terecht."


Alblasserwaardse standplaatsen zijn: Noordeloos (dinsdagmorgen), Nieuwpoort (vrijdagmiddag) en Beneden-Hardinxveld (zaterdagochtend). Klanten kunnen bij Jan en Anneke pinnen en thuis laten bezorgen is ook mogelijk. Bestellen kan via: 06-10942146 (bij voorkeur via WhatsApp). De zuivelhandel is ook op Facebook te vinden.