• De Pinkeveerse brug.
• De Pinkeveerse brug. Foto: Bert Bons

Pinkeveerse brug: maatregelen voor veiligheid fietsers en wandelaars

giessenburg • Er worden op korte termijn maatregelen getroffen om, tot de Pinkeveerse brug vervangen wordt, de veiligheid van fietsers en wandelaars te waarborgen.

Dat meldt de gemeente Molenlanden. De bekende brug over de Giessen is in slechte staat. Waterschap Rivierenland presenteerde eerder dit jaar een plan voor een nieuwe smalle stalen brug, maar na protest van omwonenden en de Geschiedkundig Vereniging Giessenburg en Schelluinen gaf het gemeentebestuur hiervoor geen toestemming.

Bewoners geïnformeerd
“De direct omwonenden zijn in de loop van oktober geïnformeerd door het waterschap dat er nog gewerkt wordt aan een ontwerp”, stelt een woordvoerder van de gemeente. “Er is op dit moment nog geen nieuwe vergunningsaanvraag ingediend, maar de verwachting is dat deze snel zal volgen. Op korte termijn zullen maatregelen getroffen worden om de veiligheid voor fietsers en wandelaars te waarborgen voor een periode tot vervanging.”


Molenlanden werkt aan verbetering dienstverlening

molenlanden • Inwoners die de gemeente Molenlanden bellen, moeten in de toekomst binnen twee dagen worden teruggebeld. Die eis heeft het college op tafel gelegd.

Wethouder Bram Visser: “Onze gemeente scoort niet erg goed op telefonische bereikbaarheid. We zitten nu op een 5,2 en we streven naar een 8 in 2023. Het doorverwijzen en terugbellen gebeurt nog niet op de goede manier. Daarvoor zijn verschillende oorzaken aan te wijzen, zoals afwezigheid of dat de boodschap niet op tijd werd ontvangen. We gaan dit monitoren.”

Webformulieren
Molenlanden wil ook de digitale dienstverlening verbeteren. “We zijn bezig met verbetering van formulieren op de website, bijvoorbeeld voor het melden van mankementen in de openbare ruimte, met de mogelijkheid een foto toe te voegen. Dat werkt nog niet optimaal, het moet makkelijker worden.”

Gedrag medewerkers
De gemeente Molenlanden wil zichzelf ontwikkelen tot een inwonergerichte organisatie. “Daarom zullen we nagaan wat inwoners vinden van onze dienstverlening en kijken naar de juiste houding en gedrag van onze medewerkers.”


Politie neemt elf kilo illegaal vuurwerk in beslag

alblasserdam • De politie heeft zondagochtend in een woning aan de Merelstraat in Alblasserdam ruim elf kilo illegaal en zwaar vuurwerk in beslag genomen. Het gaat om shells (mortierbommen) en nitraten.

De politie kwam het vuurwerk in de woning op het spoor na de aanhouding van een 18-jarige Alblasserdammer, die met vuurwerk en drugs op straat liep en ervan wordt verdacht een prullenbak te hebben vernield met vuurwerk.

Het vuurwerk is door een bedrijf ingepakt en meegenomen.