SteDoCo ziet doelman Smith vertrekken

hoornaar • Mark Smith gaat SteDoCo komende zomer na vier seizoenen verlaten. De doelman keert terug naar zijn oude liefde LMO. Smith, die verder onder meer uitkwam voor Feyenoord, Sparta, AGOVV, Noordwijk en DHC, groeide op bij de club uit Rotterdam-Zuid. Ook zijn vader Barry Smith speelde jarenlang in het eerste elftal van LMO. “Ik ga niet naar LMO om af te bouwen. Ik wil met de club waar mijn hart ligt nog wat moois neerzetten,’ stelt Mark Smith. LMO promoveerde afgelopen seizoen naar de zaterdag derde klasse.


Willem Krijgsman: pr op marathon

lexmond • Willem Krijgsman, uitkomend voor Atletiek Atverni Nieuwegein, heeft in 2.52 uur een nieuw pr op de marathon gelopen.

Nadat de marathon in de Krimpener- en Lopikerwaard wegens de verscherpte coronamaatregelen werd afgelast, besloot de Lexmondse atleet de 42,2 kilometer op het uitgemeten parcours zelf te lopen. De omstandigheden waren ideaal: goede temperatuur en weinig wind. Krijgsman kon rekenen op uitstekende tempomakers van Atverni Masters. Dat leidde, vrijwel zonder verval, tot een nieuw pr. Willem Krijgmans, die dit kalenderjaar vanwege de coronacrisis nog geen wedstrijd gelopen heeft, was er uiteraard heel content mee.


Fabio Jakobsen kan weer aan fietsen gaan denken

heukelum/regio • Fabio Jakobsen hoopt over een paar weken weer langzaam te kunnen beginnen met trainen op de fiets. Dat goede nieuws maakte de wielrenner uit Heukelum maandag bekend op zijn socialmediakanalen.

In augustus maakte Jakobsen een horrorcrash in de Ronde van Polen. Hierbij raakte hij zwaargewond. Vier weken geleden onderging de sprinter een operatie aan zijn boven- en onderkaak. Het genezingsproces verloopt naar wens; de hechtingen zijn er inmiddels uit. "Het getransplanteerde bot moet de komende vier maanden sterker worden en aan elkaar groeien", laat Fabio Jakobsen weten. De volgende operatie staat gepland in 2021. Over een paar weken moet het bekken van Jakobsen genezen zijn en even sterk zijn als voor zijn val. "Vanaf dan kan ik langzaam weer de fiets op en beginnen met trainen."


Ook Pinarci vertrekt bij SteDoCo

hoornaar • Na doelman Mark Smith heeft ook Hayri Pinarci zijn vertrek aangekondigd bij SteDoCo. De 29-jarige middenvelder heeft er straks vier seizoenen op zitten in Hoornaar. Pinarci speelde eerder onder meer voor Vitesse, AGOVV, Spakenburg en DVS’33.


Popje hangt al meer dan week in boom

giessenburg • Een popje hangt al meer dan een week in deze boom op de hoek van de Neerpolderseweg met de Giessenlaan. "Ik mis erg een warm huis en een lief kindje”, meldt een bewoonster uit de straat, die hoopt dat het popje snel weer bij de eigenaar terecht kan komen. De boom waarin het popje hangt, staat vlakbij de plattegrond.