Afbeelding
Foto:

Schrijvers online ontmoeten via de bibliotheek

regio • In coronatijd organiseert de Bibliotheek AanZet ‘Ontmoet Schrijvers Online’. Na een succesvolle eerste editie is het nu tijd voor een tweede reeks. Deze start op donderdag 5 november.

Schrijvers brengen graag een bezoek aan bibliotheken. Om voor te lezen, te vertellen over hun werk en met lezers in gesprek te gaan. Dit is momenteel erg lastig. Daarom is Ontmoet Schrijvers Online in het leven geroepen, een initiatief van bibliotheken en ProBiblio. Tijdens de eerste editie kon het publiek kennismaken met onder andere Paulien Cornelisse, Splinter Chabot en Suzanna Jansen. In november is het de beurt aan Raoul de Jong, Judith Koelemeijer, Murat Isik en Susan Smit.

Alle interviews zijn op donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur. Op 5 november komt Raoul de Jong (bekend van o.a. De grootsheid van het al), op 12 november Judith Koelemeijer (bekend van o.a. Hemelvaart), op 19 november Murat Isik (bekend van o.a. Mijn moeders strijd) en op 26 november Susan Smit (bekend van o.a. Tropenbruid).

Meekijken is gratis. Vooraf aanmelden is gewenst. Dit kan via www.debibliotheekaanzet.nl/activiteiten.

November is overigens Nederland Leest maand. Dit jaar staat Nederland Leest in het teken van ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’. Ontmoet Schrijvers Online sluit hierbij aan. De auteurs gaan in gesprek over het thema ‘Familiegeschiedenis’.


Nieuwe exposities van Goed gezien Goed bekeken

regio • Leden van de amateur kunstgroep Goed gezien Goed Bekeken hebben nieuwe exposities ingericht op meerdere locaties in de Alblasserwaard.

Hoewel niet alle locaties vrij toegankelijk zijn, werden half oktober enkele nieuwe exposities ingericht met werk van leden. De exposities zullen te zien zijn tot half januari 2021.
Informatie rondom het bezoek aan de exposities en de maatregelen die ter plaatse gelden, staat op de websites van de betreffende locaties.

Tine van den Beemt met schilderijen en Cora Stout met foto’s exposeren in de Schaapskooi aan de A89 in Ottoland. Tine van den Beemt had altijd al een fascinatie voor tekenen en schilderen. Haar werk bestaat het meest uit olieverfschilderijen of potloodtekeningen. Ze is autodidact. Haar interesse gaat vooral uit naar het maken van portretten, soms geïnspireerd op de vele reizen die ze heeft gemaakt. In het verleden heeft ze veel potloodtekeningen gemaakt en ook geëxposeerd. Cora Stout exposeert foto's die zij de laatste tijd s ‘morgens vroeg in de mist heeft gemaakt. Cora Stout komt uit Streefkerk en is graag s' morgens vroeg in de polder met haar camera. Zeker als het mist is die sfeer en stilte puur genieten. "Het mooiste moment van de dag om foto's te maken”. Daarom heeft zij deze expositie het thema ‘Misty Sunrise' gegeven. Voor meer informatie: www.schaapskooiottoland.nl.

Voor meer informatie over de overige exposities in 't Waellant in Nieuw-Lekkerland, Graafzicht in Bleskensgraaf en De Parel in Hardinxveld-Giessendam, zie www.goedgezien-goedbekeken.nl.