Veel snelheids-overtredingen in dorpen VHL

vijfheerenlanden • De politie heeft in de afgelopen dagen tijdens diverse snelheidscontroles in dorpen in de gemeente Vijfheerenlanden veel overschrijdingen geconstateerd.

Er werd gecontroleerd op locaties in Ameide, Lexmond, Meerkerk en Leerbroek. Vooral op plekken waar klachten waren binnengekomen. Er werden veel snelheidsovertredingen geconstateerd en er werden door de politie tientallen waarschuwingsgesprekken gevoerd.
Volgens een schatting van de overheid is bij 30% van de aanrijdingen snelheid in het spel. “Als bestuurder heb je vaak niet door dat je te hard rijd en hoezeer dat van invloed is op je stopafstand”, aldus de politie. “Daarom willen we je er graag wat bewuster van maken.”


Frank Meerkerk en Cees de Jong op CDA-lijst Tweede Kamer

molenlanden • Met ondernemer Frank Meerkerk uit Ottoland en melkveehouder Cees de Jong uit Hoogblokland is de Alblasserwaard goed vertegenwoordigd op de CDA-lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2021.
Frank Meerkerk staat het hoogst op de lijst: op plek 26. De inwoner van Ottoland was eerder jarenlang raadslid en wethouder in de gemeente Molenwaard. Cees de Jong is terug te vinden op plaats 36. Hij was raadslid in de gemeente Giessenlanden. Overigens staat er nog een Alblasserwaarder op de lijst: Mustafa Bal uit Gorinchem op plek 34.


Albert Schweitzer kan weer coronapatiënten ontvangen

dordrecht • Het Albert Schweitzer ziekenhuis kan sinds dinsdag weer nieuwe patiënten met corona of een coronaverdenking opnemen. De noodgedwongen opnamestop van 24 uur van afgelopen maandag voor deze categorie patiënten heeft net voldoende ruimte gecreëerd om de zorg aan nieuwe patiënten verantwoord te kunnen hervatten. De situatie blijft uitermate kwetsbaar. Het aanhoudende ziekteverzuim onder zorgpersoneel als gevolg van coronabesmetting maakt het onmogelijk om boven het aantal van 35 coronabedden uit te stijgen.