Liefde en respect?

Leuke ingezonden brief van de heer Van Ooijen in het Kontakt van 22 oktober jl. Heel lief en redelijk ook: bekeer je gewoon en dan kom je vanzelf van die nare LHTBI-aandoening af. Er staat immers in een heel oud boek geschreven dat er op deze dorre aarde plotseling een man en een vrouw waren, met de opdracht om de aarde te bevolken. Die twee namen geen halve maatregelen, want inmiddels zijn er al 8 miljard van die soort. Natuurlijk moet je dan oppassen dat het er niet minder worden, want om de aarde te bevolken heb je er minstens 10, 15 of misschien wel 20 miljard van nodig. Het boek zegt immers niet wanneer dat bevolken klaar is en dus mag je er eindeloos mee door gaan. Dan is er voor mensen die geen kinderen willen of kunnen krijgen natuurlijk geen plaats. Dat lijkt voor de heer Van Ooijen hét argument tegen LHTBI-ers te zijn, want verder zijn ze best OK, toch?

Het boek, althans, zo wordt het door heel slimme mannen uitgelegd, gaat er ook van uit dat de vrouw onderworpen is aan de man en dat je met dieren mag doen wat je wilt. En omdat dit volgens de heer Van Ooijen het meest gelezen boek van de wereld is (zou hij het echt hebben opgeteld?), is het waar.

Inmiddels weten we wat die geweldige mens aan het doen is: al het leven op aarde vernietigen. De vrome zgn. pro-life mensen helpen graag een handje mee, want terwijl vrouwen het recht wordt ontzegd op een abortus, vinden ze het prima dat er jaarlijks miljarden dieren worden afgemaakt voor menselijke consumptie, omdat ze in de weg lopen of gewoon, omdat het leuk is ze dood te maken. Pro-life dus, en liefde en respect en zo, maar dan wel alleen binnen de smalle bandbreedte die die mensen denken te mogen bepalen voor de rest van de wereld, die misschien niet zoveel op heeft met dat oude boek. Als je daar vroeger voor uitkwam, werd je liefde- en respectvol onthoofd, in een kerker gegooid of in brand gestoken, ook heel pro-life.

Als er nu één soort is die bewezen heeft zijn plek op aarde niet waardig te zijn, is het de mens wel. Zowel gelovigen als niet-gelovigen maken er een puinhoop van. Intussen blijven de meeste religies diezelfde mens centraal stellen (en dan het mannetje voorop, natuurlijk) en zo lang we maar doen wat die wijze mannen zeggen dat er in het boek staat (je mag het nl. niet zelf interpreteren), komt het allemaal goed. Ga zo door!

B. de Looff
Hoogblokland

Discussie gesloten


Goede Doelen winkeltje weer open

meerkerk • Het Goede Doelen winkeltje in Meerkerk is op zaterdag 31 oktober geopend.
Belangstellenden zijn van 09.00 tot 12.00 uur welkom aan de Zouwendijk 53 in Meerkerk.