Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Coronabesmettingen verzorgingshuizen

ameide/groot-ammers • Op de afdeling Kleinschalig Wonen van verzorgingshuis Open Vensters in Ameide zijn drie besmettingen met corona vastgesteld.

Het gaat om twee bewoners en een medewerker. Ook in verzorgingshuis de Hof van Ammers in Groot-Ammers is corona.


De drie positieve uitslagen van de tests van Open Vensters kwamen binnen op dinsdag 20 oktober. Alle betrokkenen zijn inmiddels geïnformeerd. Op de afdeling Kleinschalig Wonen in Open Vensters wonen acht dementerende mensen. “Alle protocollen zijn direct in werking getreden om iedereen zo goed mogelijk te helpen en te beschermen”, vertelt woordvoerder Koen Wemmenhove van Present. Present doet geen verdere mededeling over de personen die besmet zijn.

In verzorgingshuis De Hof van Ammers in Groot-Ammers, waar vorige week één coronabesmetting werd geconstateerd bij een bewoner, is de situatie ongewijzigd. Deze bewoner zit nog in quarantaine.


In de Hof van Ammers werd vorige één bewoner positief getest op corona. De betreffende bewoner was toen al enkele dagen ziek en werd al in quarantaine gehouden.

Uit voorzorg werd direct besloten om dagbesteding Oasen te sluiten. Het restaurant van de Hof van Ammers is tijdelijk niet voor mensen van buitenaf geopend, om het aantal bewegingen van mensen in de openbare ruimte zoveel mogelijk te beperken. "En we houden de gezondheid van alle bewoners nu natuurlijk extra goed in de gaten”, voegt Wemmehove toe. Ook de contacten van de zieke bewoner werden getest. Die uitslagen waren allemaal negatief, waardoor het op de Hof van Ammers vooralsnog bij één besmetting blijft. Present doet geen mededelingen over de aard van de klachten van de zieke bewoner. "Laten we hopen dat hij of zij snel herstelt”, vertelt woordvoerder Koen Wemmehove tot besluit. De bewoner van de Hof van Ammers wordt in isolatie verzorgd totdat hij of zij weer klachtenvrij is en negatief getest wordt.