• De overhandiging van de sleutel van het hospice.
• De overhandiging van de sleutel van het hospice. Foto: I.Dommers

Hospice opgeleverd

papendrecht/regio • Na bijna tien maanden bouwen heeft projectmanager Arie Lugtenburg van VORM Bouw officieel de sleutel van het nieuwe hospice De Cirkel voor de Alblasserwaard in Papendrecht overhandigd aan Ad van Driel, bestuursvoorzitter van hospice De Cirkel.

Hiermee start een nieuwe fase voor hospice De Cirkel, dat al bijna tien jaar een vestiging voor de Zwijndrechtse Waard heeft in Hendrik-Ido-Ambacht. "Een memorabel moment dat amper twee jaar na de eerste verkennende gesprekken over een tweede hospice De Cirkel plaatsvindt,” aldus Ad van Driel. Hospice De Cirkel dankt zijn bestaansrecht voor het grootste deel aan giften van particulieren, bedrijven, organisaties, instellingen en kerken. Voor dit tweede hospice De Cirkel is een prachtige aanvangsdonatie ontvangen en gedurende het traject zijn nog meer mooie bedragen binnengekomen, onder andere voor de inrichting.


"Met die inrichting zijn we nu gestart. Op 12 november hopen we helemaal klaar te zijn en onze deuren te openen voor de eerste bewoners. De vrijwilligers zijn opgeleid en er staan al potentiële bewoners op de wachtlijst."