'Mijden van zorg begint nu ook al'

oud-alblas • De angst om besmet te raken, zorgt ervoor dat mensen bij (lichte) klachten liever geen afspraak maken met de huisarts. Volkomen onnodig én risicovol, benadrukt huisarts Caroline van 't Veld-Lous uit Oud-Alblas. "We merken dat, net als tijdens de eerste golf van coronabesmettingen, mensen de zorg weer beginnen te mijden. Maar dat is echt niet nodig. Wij gaan gewoon door met de spreekuren en het zien van mensen en maken niet de overstap naar alleen maar telefonische consults. Wij zorgen ervoor dat afspraken veilig kunnen verlopen."


Liefde en respect?

Ook in Molenlanden heeft men gekozen om te buigen voor de homo lobby. Met trots werd de homo vlag gehesen. Bij het hijsen van de vlag hoort een lied. Natuurlijk lastig zingen met een mondkapje op, maar ja, wat moet je zingen? Het zijn Gods regenboogkleuren, opvallend genoeg zonder licht blauw. De kleur van de hemel, die wijst naar God. Daar wil men vanaf, is ouderwets en achterhaald…

De Bijbel (Het meest gelezen boek ter wereld) heeft ook iets over LHTBI-ers te zeggen. God schiep de mens mannelijk en vrouwelijk: Adam and Eve, not Adam and Steve (voor twijfelaars lees Genesis 1:24).En bevolk de aarde was de opdracht. Voor LHTBI-ers wordt dat heel lastig. Er komen geen kinderen (misschien bij sommige L-ers, maar die moeten dan wel erkennen dat ze toch iets van het andere geslacht nodig hebben om kinderen te krijgen). Armoe troef dus. Je blijft helemaal alleen over. Eenzaam en alleen.

De Bijbel laat ook zien (voor twijfelaars lees Romeinen 1:24-28) wat er gebeurt als je het bestaan van God ontkent: je oog gaat vallen op hetzelfde geslacht. En in Sodom en Gomorra hebben ze het geweten. Het hele gebied ging in vlammen op. En iedereen die volhardt Gods liefdevolle oproep tot bekering niet te beantwoorden, treft hetzelfde lot.

Liefde en respect zijn holle woorden geworden. En zelfs de SGP, roept op om onze naaste te respecteren en lief te hebben ongeacht zijn seksuele geaardheid, maar niet tot bekering.

God spreekt daar ff anders over... In mijn beleving is respect en liefde iets waar de ander zijn voordeel mee doet! Bekeer je en neem Jezus aan, dan is er geen veroordeling. Hij stierf voor de zonden van iedereen! Dat is de liefdevolle en respectvolle oproep van Jezus. Geen veroordeling, want iedereen is al veroordeeld. Of je LHTBI-er bent of niet.

Jammer dat ze in Molenlanden niet de 'Jezus redt'-vlag laten wapperen. Dat zou pas liefde en respect tonen.

Joop van Ooijen
Giessenburg