Jens van den Dool stroomt door

hoogblokland • Jens van den Dool rijdt ook volgend seizoen bij het Metec-TKH Continental Team. De Hoogbloklandse wielrenner (21) stroomt er door van de beloften- naar de eliteploeg. Deze selectie bestaat verder onder meer uit Sjoerd Bax en Dyland Bouwmans.


Lekpongers verliest topper

ameide • Net voor het stilleggen van de competitie door de coronamaatregelen heeft Lekpongers de topper tegen Tavernie 2 met 3-2 verloren. Aan de kant van de Termeise tafeltennissers won Jan de Gans wederom beide enkelspelen; hij staat halverwege de competitie op een 100%-score. Martin den Otter kon het niet bolwerken tegen Mia Alting en Arjan Kros, die ook overtuigend het dubbelspel pakten. Tavernie 2 blijft door dit resultaat koploper, met Lekpongers als goede tweede.


Frenkie de Jong verlengt contract bij Barcelona

barcelona/arkel • Kort na de met 5-1 gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Ferencváros heeft FC Barcelona bekendgemaakt dat Frenkie de Jong tussentijds zijn contract heeft verlengd. De 23-jarige middenvelder uit Arkel tekende bij tot medio 2026.
In zijn contract is volgens diverse landelijke media een clausule opgenomen. Als Frenkie de Jong eerder wil vertrekken, dan dient zijn nieuwe club een transfersom van 400 miljoen euro op tafel te leggen.


Mannendag gaat via livestream

regio • Op 7 november 2020 wordt de 22e editie van de Mannendag gehouden. Het is een jaarlijks terugkerend moment van bezinning voor vele mannen. Ditmaal wordt de Mannendag gehouden met een livestream.
Het thema is dit jaar ‘Abraham, dé man die God vertrouwde’. Jef De Vriese en Jacques Brunt zijn dit jaar de sprekers. Het evenement kan dit jaar vanwege de covidregels niet doorgaan. “We zullen de mannendag vanuit een studio in Sliedrecht opnemen en rechtstreeks via een livestream uitzenden”, melden de organisatoren, die al jarenlang met veel succes een mannendag verzorgen in Goes. Het doel is om deze rechtstreekse uitzending zoveel mogelijk het karakter te geven van vorige mannendagen. De uitzending op 7 november 2020 start om 09.30 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Meer informatie is te vinden op www.zeeuwsemannendag.nl.


Collecte Alzheimer Nederland

regio • Van 2 tot en met 7 november wordt in Nederland de collecte voor Alzheimer Nederland gehouden. Niet elke landelijke organisatie organiseert dit jaar een deurcollecte. Alzheimer Nederland heeft daar wel voor gekozen, maar er kan op afstand worden gecollecteerd met behulp van een QR-code.
Vanwege het coronavirus zijn er in Hoornaar, Noordeloos en Schelluinen collectanten uitgevallen, waardoor in bepaalde delen van deze dorpen niet kan worden gecollecteerd. Wie wil meedoen aan de collecte, kan contact opnemen met Arie Slob, voorzitter van het Alzheimer Trefpunt Molenlanden, via 0183-581331 of
mrarieslob@hetnet.nl.