Schelluinen doet goede zaken

schelluinen • Door zelf te winnen van Lekkerkerk, het verlies van koploper Hardinxveld en de remise van Vuren, nestelt Schelluinen zich in de top van 3C.

Tot tevredenheid van trainer Richard van Gils. "Nou ook niet helemaal, we hadden de marge moeten vergroten. Opnieuw winnen we nipt, deze keer met 2-1. Maar het verschil moet meer zijn, zeker omdat we lange tijd tegen tien man hebben gevoetbald", aldus de Oosterhouter. Kevin Korrel opende al vroeg in de wedstrijd de score uit een corner. Op slag van rust kwamen de bezoekers door een eigen doelpunt op gelijke hoogte. "Een vervelend moment, maar gelukkig zette Jafaar Maslaki ons direct in de tweede helft weer op voorsprong. We verzuimden meer afstand te nemen, maar trokken met hard werken en een enorme teamspirit de zege over de streep. We doen lekker mee en staan waar we willen staan. In de top vijf, nu zorgen om daar lekker in te blijven."

Ameide kan leven met gelijkspel

alblasserdam • Na een slechte eerste helft rechtte Ameide de rug en nam een verdiend punt mee uit Alblasserdam. De 1-1 uitslag gaf volgens Ameide-trainer Gert-Jan Westerhout een juist beeld van de verhoudingen op Souburgh.

"Door enkele omzettingen in het elftal was het even wennen voor mijn spelers. We waren te onrustig aan de bal, ook omdat zij slechts met twee spitsen speelden. Na de rust kregen we meer op grip op hun spel", vond Westerhout. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong, waar inmiddels Danny Buijs ook zijn opwachting had gemaakt. De trainer van FC Groningen beleefde weinig plezier aan zijn rentree, want na drie inworpen en een spaarzame actie moest hij het veld alweer verlaten. Invaller Robin Tamming wist een voorzet van Izak Westerhout af te ronden voor de 1-1. Na die gelijkmaker kon de wedstrijd alle kanten op, maar gescoord werd er niet meer.

Weer dubbele cijfers voor VVAC VR1

ottoland • Voor de tweede achtereenvolgende keer behaalde VVAC VR1 een overwinning met dubbele cijfers. Hillegersberg werd met 11-0 verslagen. Bij de eerste de beste actie raakte de keepster van Hillegersberg geblesseerd. Dat kwam de ploeg uit Rotterdam duur te staan. Voor VVAC scoorden: Eline Dekker (3x), Nienke van Elk (3x), Danielle de Ruijter (2x), Marlies Terlouw, Evy Vlot en Ilona Karsdorp.
Komende zaterdag wordt het voor VVAC andere koek; dan komt in de tweede ronde van het districtsbekertoernooi het sterke Unitas op bezoek.

Ruim 70 deelnemers aan online schaaktoernooi Meerkerk

meerkerk • Het open jeugdtoernooi van Meerkerk Schaakt is ditmaal vanwege de coronamaatregelen online gehouden. Er namen meer dan 70 kinderen uit heel Nederland aan deel.

A-groep: 1. Loek van der Hagen uit Annen, 7-7; 2. Sander Wage uit Scheemda, 7-5; 3. Guido van Hesselingen uit Alkmaar, 7-5.
B-groep: 1. Mathijs Vogels uit Best, 7-7; 2. Ton Nuijten uit Giessenburg, 7-5; 3. Casper Deij uit Best, 7-5.
C-groep: 1. Frank Terlouw uit Soest; 2. Philip Blagojevic uit Leeuwarden; 3. Kevin Sikorjak uit Meerkerk.