vrijdag 9 oktober

Muziekavond Duo Virtuoso in Lexmond
19:30, Lexmond. Duo Virtuoso houdt met Geloofstoerusting in de hervormde kerk een avond rond het thema ‘U bent mijn schuilplaats’. Solisten Lisanne Leeuwenkamp en Tenira Sturm en gemengd koor Con Amore uit Noordeloos zingen. Er is samenzang. Via de YouTube-pagina van Geloofstoerusting en Duo Virtuoso is er een livestream. Kaarten à 5 euro zijn verkrijgbaar via duovirtuoso.nl, reserveren is verplicht.

Francesco Daniel met I Want More in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Francesco Daniel verzorgt op vrijdag 9 oktober een optreden in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht.Troubadour Francesco Daniel speelde al vaak in Theater De Willem, onder andere met het Groot Orkest van Excelsior, maar kan nu, door zijn deelname aan de SBS kijkcijferhit We Want More ook op eigen kracht een zaal boeien. Met zijn eigen energieke liedjes en zorgvuldig uitgekozen covers gaat Francesco nu op de I Want More Theatertour. Francesco biedt samen met zijn muzikale vriend gitarist Nicolas Joan een veelzijdige show waarin zij het concept van We Want More volgen en nummers uit verschillende genres zullen spelen. Daarbij is er ook nog een verrassend gastoptreden van niemand minder dan Bert Heerink! Een intiem akoestisch theaterprogramma vol muziek en plezier voor iedereen. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 10 oktober

Vlooienmarkt in Meerkerk
09:00, Meerkerk, Bedrijfsloods fa. Bovekerk. Op zaterdag 10 oktober van 09.00 tot 14.00 uur is de bedrijfsloods van de firma Bovekerk weer open voor iedereen die op zoek is naar een mazzeltje. Op deze altijd gezellige binnenmarkt met bijna 80 kramen verkopen particulieren alles wat ze maar kwijt willen: antiek, curiosa, speelgoed, boeken, servies, sieraden, kleding, gereedschap, huishoudelijke apparaten, babyspullen teveel om op te noemen. De bedrijfsloods is gevestigd aan de Energieweg 13 in Meerkerk. De koffie staat klaar en de entree is gratis. Voor meer informatie: 0183-351559.

Musical De Grote Drie in Theater De Willem
19:30/21:30, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht wordt op zaterdag 10 oktober de musical De Grote Drie uitgevoerd.Eerst was er de succesvolle musical De Grote Drie. Juichende recensies, alleen maar blije gezichten en een Musical Award voor beste musical. Nu is er de concertversie. Met alle mooie liedjes uit het leven van theatervedettes Adele Bloemendaal, Conny Stuart en Jasperina de Jong, van ‘De Minutenwals’ tot ‘Dobbe, Dobbe, Dobbe’. Met o.a. Ellen Pieters, Frederique Sluyterman van Loo en Hanneke Drenth. Een blije musical over het mooiste concert ooit, dat nooit heeft plaatsgehad. De uitvoeringen starten om 19.30 en 21.30 uur. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

dinsdag 13 oktober

Huis van de Waard Liesveld
9:30, Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inloop voor kop koffie of thee.

woensdag 14 oktober

GIGA Kangoeroedag bij kv Triade
14:00, Nieuwpoort. Korfbalvereniging Triade en Giga Molenlanden houden een GIGA Kangoeroedag. Tijdens deze middag kunnen kinderen van 3 tot en met 6 jaar spelenderwijs kennismaken met de sport korfbal. Opgeven kan via info@kvtriade.nl. Deelnemers zijn welkom tussen 14.00 en 16.00 uur. In kader van de aangescherpte maatregelen is het voor ouders niet mogelijk om als toeschouwer te blijven kijken.

donderdag 15 oktober

Huis van de Waard Liesveld
16:30, Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inloop vanaf 16.30 uur in Huis van de Waard Liesveld. Er wordt een warme maaltijd klaargemaakt. Opgeven is mogelijk via Aafke de Vos, telefoon 0184-662704 of mobiel 06-24153783.

Byb Dylan, De Songs, De Mythe in De Willem
19:30, Papendrecht, Theater De Willem. The No Direction Homeband, aangevoerd door Judy Blank en Yorick van Norden, zal de mythe van Bob Dylan trachten te ontrafelen. Zijn carrière en zijn roerige, maar mysterieuze privéleven en natuurlijk vooral zijn aansprekende oeuvre. De voorstelling in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht is te zien op donderdag 15 oktober om 19.30 en om 21.30 uur.Naast mooie verhalen worden bekende songs gebracht, die zowel door Dylan als ook door veel andere artiesten zijn vertolkt. Denk aan ‘Make You Feel My Love’ van Adele of ‘All Along The Watchtower’ van Jimi Hendrix. The No Direction Home Band bestaat uit Maarten Kooijman (gitaar), Danny van Tiggele (bas), Paul Bond (tamboerijn, zang) en Wouter Tol (drums. Vocalisten Yorick van Norden en Judy Blank.Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 16 oktober

Mens Erger Je Niet 1.5
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. De anderhalve meter samenleving blijkt in de praktijk moeilijk na te leven. Ruim tweederde van de Nederlanders heeft in de supermarkt of op het werk last van mensen die te dichtbij komen, van het wachten in een rij of van voordringers… Er is genoeg om ons druk over te maken. Maar waarom maken we het onszelf zo lastig? En hoe kunnen we op een leuke en spontane manier omgaan met het Nieuwe Normaal?‘Mens erger je niet 1.5!’ Dat is de lachspiegel die Milo Berlijn, gangmaker in aardigheid, ons voorhoudt. Aan de hand van hilarische en rake voorbeelden laat hij zien hoe we elke dag weer genadeloos onze eigen frustraties organiseren, zeker in coronatijd.Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.