SV Meerkerk holt achter feiten aan

meerkerk • SV Meerkerk maakte op het eigen sportpark De Burcht kennis met de kwaliteit van Hardinxveld, dat met 3-5 zegevierde. "Titelkandidaat nummer 1, geen twijfel mogelijk", aldus verliezend coach Gert-Jan Koekkoek. "We kwamen vrij snel met 0-2 achter en dat had niets met onze start te maken, maar puur met de kwaliteit van onze tegenstander. Dietmer Mesker verkleinde net voor rust de marge en had de gelijkmaker op de schoen. Maar de scherpe voorzet belandde op zijn scheenbeen." Koekkoek zag kort na de spelhervatting dat Hardinxveld wel scoorde; 1-3. "Vervolgens verzuimden wij de aansluittreffers te maken, waardoor de afstand te groot bleef om Hardinxveld pijn te doen. Jammer, want ik merkte wel dat ze bij onze treffers (2-4 door Floren Streefkerk en 3-5 door Daan van der Leun) zenuwachtig werden."


VVAC fors onderuit in Schoonhoven

schoonhoven • De openingsfase, met twee dotten van kansen, was hoopvol voor VVAC. Maar de twee snelle goals kort voor rust waren de voorbode van de uiteindelijk vrij kansloze 5-1 nederlaag. "We hadden het duel tot vijf minuten voor rust onder controle, maar vervolgens verspeelden we de wedstrijd", vond VVAC-trainer Miguel Munoz. Na de thee deed Bart Koomans nog wel iets terug. Het wegzenden van een Schoonhoven-speler gaf de Ottolandse burger moed. "Maar toen zij uit een onterecht gegeven penalty 3-1 scoorden, gingen bij mijn spelers de kopjes hangen. De deur ging open. Jammer. Er is arbeid verricht en de manier van spelen geeft hoop. Het geluk moet toch een keer onze kant opvallen, waarbij ik eerlijk moet zijn dat het aantal tegengoals (twaalf inmiddels - TS) mij zorgen baart."


Ameide verliest van leep Vuren

ameide • De toeschouwers achter het hek aan de Kerkweg en op de fruitkisten zagen de thuisploeg met 2-4 verliezen van een sterk acterend Vuren. "Een leep en goed voetballend ploegje, met drie enorm snelle aanvallers. Daar hadden wij geen grip op, net zoals de voorgaande wedstrijden eigenlijk. Met mijn spelers ga ik de komende trainingen eens goed nadenken hoe we niet telkens in het mes moeten zien te lopen", aldus Ameide-trainer Gert-Jan Westerhout. "Na een goede voorbereiding hebben we na drie wedstrijden pas drie punten en dat is teleurstellend." De doelpunten van Roel de Kruijk en Jorian de Hoop waren niet voldoende, simpelweg omdat Vuren er vier maakte.


Monsterscore VVAC VR1

hardinxveld • Na een schlemielige 3-2 nederlaag (in de allerlaatste minuut) in de openingswedstrijd tegen Xerxes/DZB herstelde VVAC VR1 zich zaterdag in en tegen Hardinxveld. En hoe!

Het was vanaf de eerste minuut eenrichtingsverkeer. VVAC haalde maar liefst 23 keer de trekker over. Na een kwartier was de wedstrijd al beslist (0-4). Hardinxveld wist uiteindelijk niet één keer op het doel van VVAC te schieten. Na 90 minuten stond er 0-23 op het scorebord door goals van Marlies Terlouw (6x), Evy Vlot (5x), Nienke van Elk (5x), Danielle de Ruijter (4x), Eline Dekker (2x) en Ilona Karsdorp (1x).
VVAC VR1 speelt komende zaterdag thuis tegen Hillegersberg.