Tweedehands boekwinkeltje

giessenburg • Het tweedehands boekenwinkeltje De Rank aan de Dorpsstraat 55 in Giessenburg is op zaterdag 3 oktober extra open tot 15.30 uur. De winkel gaat om 10.30 uur open.


Evensong in Gorinchem

gorinchem • 17:00, Gorinchem. Het Gorcum Boys Choir werkt op zaterdag 3 oktober vanaf 17.00 uur mee aan een evensong in de Grote Kerk in Gorinchem. Opgeven: www.meevieren.nl. Bij een Evensong staan traditioneel gebed, Bijbellezingen en koor- en samenzang centraal. Ook werken jonge solisten mee. De entree is gratis.


Wandeling door de Ammersche Boezem

groot-ammers • GIGA molenlanden verzorgt op dinsdag 6 oktober een wandeling met koffie en thee door de Ammersche Boezem. De deelnemers verzamelen bij de Hof van Ammers, Bernhardstraat 15 te Groot-Ammers.

Het vertrek is om 14.00 uur en de tocht duurt twee uur. De route is ongeveer 6,5 kilometer over verharde wandelpaden. Deelname kost 2 euro. Aanmelden kan tot en met maandag 5 oktober via info@gigamolenlanden.nl.


Huis van de Waard

brandwijk • In het Huis van de Waard in verenigingsgebouw De Overstap aan de Kerkweg 10 in Brandwijk is op woensdag 7 oktober van 09.30 tot 12.00 uur inloop voor een kopje koffie en/of praatje met een vrijwilliger. Ook kunnen bezoekers een spelletje doen of creatief bezig zijn. Info: Anie de Visser, 0184-641941, of www.huisvandewaard.nl.


Infoavond 'Senioren en veiligheid'

hoogblokland • 20:00, Hoogblokland. Wijkagent Gerco Gijsbers geeft op donderdag 8 oktober vanaf 20.00 uur een presentatie in mfc Den Hoek over 'Senioren en veiligheid'. De avond over criminaliteit waar voor ouderen slachtoffer van worden begint om 20.00 uur. Opgeven kan via 06-12049791 of dorpskamerhoogblokland@gmail.com. Vanwege de coronamaatregelen is er een maximumaantal toehoorders mogelijk.


Vlooienmarkt in Meerkerk

meerkerk • Op zaterdag 10 oktober van 09.00 tot 14.00 uur is de bedrijfsloods van de firma Bovekerk weer open voor iedereen die op zoek is naar een mazzeltje.

Op deze altijd gezellige binnenmarkt met bijna 80 kramen verkopen particulieren alles wat ze maar kwijt willen: antiek, curiosa, speelgoed, boeken, servies, sieraden, kleding, gereedschap, huishoudelijke apparaten, babyspullen teveel om op te noemen. De bedrijfsloods is gevestigd aan de Energieweg 13 in Meerkerk. De koffie staat klaar en de entree is gratis. Voor meer informatie: 0183-351559.


Vrijwilligers nodig voor bibliotheek

molenlanden • Bibliotheek AanZet is voor de vestigingen in Groot-Ammers en Nieuw-Lekkerland op zoek naar enthousiaste en gastvrije bibliotheekvrijwilligers. Voor meer informatie: www.debibliotheekaanzet.nl.