Afbeelding
Foto: ©123RF.COM

Repaircafé open

schelluinen • Vanaf donderdag 1 oktober is het Repaircafé in Schelluinen weer open. Men kan kapotte spullen ter reparatie aanbieden tussen 15.00 en 18.00 uur. De spullen kunnen worden afgegeven bij de balie en op een afgesproken tijdstip weer worden opgehaald. Het adres is het Kerkplein 3.


IJsbanen starten nieuw seizoen

alblasserwaard • De ijsbanen van Breda en Dordrecht gaan op zaterdag 10 oktober weer open. IJsclub Alblasserwaard organiseert vanaf die datum vervoer naar de ijsbanen, zodat met name ook kinderen de hele winter kunnen schaatsen. Deze week zijn er met de hulp van GIGA Molenlanden folders verspreid op alle basisscholen in Molenlanden om bekendheid te geven aan de mogelijkheid van het schaatsen. Kinderen kunnen zich aanmelden voor een gratis proefles via www.ija.nu.


Bijeenkomst ge-scheiden christenen

gorinchem • Zaterdag 3 oktober wordt er een ontmoetingsbijeenkomst in Gorinchem gehouden voor gescheiden christenen.

De bijeenkomst staat open voor ieder die zelf door de pijn van een scheiding gaat of is gegaan en die positief staat naar het christelijk geloof. De bijeenkomst staat in het teken van herkenning en bemoediging van elkaar. De bijeenkomst wordt gehouden in VEG Sion, Schelluinsestraat 6 en duurt van 10.30 tot 14.30 uur. De bijdrage in de kosten is gesteld op 12,50 euro (inclusief lunch). Aanmelden kan via mariusvdn@gmail.com of www.zorgnaechtscheiding.nl.


Boelmarktloods blijft open

meerkerk • De boelmarkt commissie heeft besloten om door te gaan met de wekelijkse opening op zaterdagmorgen van de boelmarktloods in Meerkerk tot eind december 2020. De loods aan de Energieweg 3 , loods M en N, zal iedere zaterdag van 09.00 uur tot 11.30 uur open zijn.

Er worden wel voorzieningen getroffen om te voldoen aan de coronarichtlijnen. Daarom zal er in deze maanden geen koffietafel aanwezig zijn; wordt er een looproute in de loods voorgesteld; zullen er mandjes ter beschikking zijn voor het bezoek (mandje niet beschikbaar, dan even wachten tot een vorige bezoeker zijn mandje weer heeft ingeleverd) en zal een ontsmettings mogelijkheid voor handen en de mandjes bij binnenkomst en buitengaan van de loods beschikbaar zijn. Ook zal het toilet in deze maanden gesloten zijn.


Huis van de Waard

brandwijk • Huis van de Waard Brandwijk is op woensdag 14 oktober open vanaf 9.30 uur. In verenigingsgebouw De Overstap is er tot 12.00 uur een inloop voor een kopje koffie en/of praatje met een vrijwilliger. Kapotte spullen worden gerepareerd. Ook kunnen bezoekers een spelletje doen, biljarten of creatief bezig zijn. Info: Anie de Visser, 0184-641941, of Info:www.huisvandewaard.nl.


Passage

nieuwpoort • Passage Langerak-Nieuwpoort komt woensdag 7 oktober vanaf 19.30 uur samen in Het Arsenaal te Nieuwpoort. Er is een presentatie over vogels en een verkooptafel.